72 uur in een glazen hut

The 72 hour cabin heet ie, en de naam refereert niet naar het aantal uren dat nodig was om hem te bouwen. Nee, integendeel, de hut wordt het middelpunt van een onderzoek van het Karolinska Institute in Stockholm, Zweden. De onderzoekers willen in een tijdsperiode van 72 uur vijf mensen van Engeland, Duitsland, Frankrijk en Amerika opvolgen en meten wat de impact van de natuur met hen doet. Deze vijf mensen zullen deelnemen aan tal van typische Zweedse outdoor activiteiten zoals zwemmen, vissen en koken. Tijdens hun verblijf worden hun stressniveau, probleemoplossend denken en creativiteit gemeten. 

The-72-Hour-Cabin_Cabin1_Credit-Maja-Flink

Elke deelnemer krijgt een glazen hut toegewezen. Die bevinden zich in het westen van Zweden op Hendriksholm Island, een eiland dat voor 60% uit bos en 40% uit weides bestaat. De onderzoeksresultaten worden op 8 oktober bekend gemaakt.

Het initiatief kwam er doordat Zweden overal gekend staat voor zijn hoge levenskwaliteit. Volgens de inwoners is de natuur hier het grootste geheim. Het initiatief moet die bijzondere band met de natuur aantonen en kan er ook voor zorgen dat nog meer mensen het land kiezen als volgende vakantiebestemming.

Dergelijke initiatieven winnen alsmaar aan populariteit. In België was er deze zomer het Pop-Up Hotel, een initiatief waar je in de Vlaamse bosrijke omgeving de drukte kon ontvluchten om te genieten van de natuur.

LEES OOK:  Deze waterijsjes moeten mensen sensibiliseren over watervervuiling

 

Ontdek meer

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze mini fietspomp blaast je banden op in 40 seconden

Deze koffie verstopt een groot geheim