De nieuwste ijsjestrend komt uit Japan en is superfluffy.

IJs blijft een populair dessert dat in verschillende smaken en kleuren te verkrijgen is. Dit dessert neemt de laatste jaren ook verschillende vormen aan. Zo is er de snow cone en nu kan je ook je eigen toestel kopen om coole ice rolls te maken.

Traditionele ijsgerechten winnen ook aan populariteit en krijgen een hedendaagse twist. Zo is er het gebruik van geschaafd ijs dat afkomstig is van een traditionele desserten uit het Oosten. Zoals bijvoorbeeld het kleurrijke halo-halo uit de Filippijnen en de Koreaanse Patbingsu in een traditioneel ijsgerecht uit Japan: Kakigōri.

Kakigōri wordt ook gemaakt van geschaafd ijs maar is nog fijner, bijna sneeuw. Over het ijs worden er siropen gegoten in combinatie met andere ingrediënten om zijn smaak te bekomen.

De mooiste creaties op instagram vind je bij Kakigōri.my. Dit is een Maleisische dessertbar waar je het ijsdessert kan krijgen met Europese smaken zoals tiramisu of eerder oosters met macha. Dit luchtige dessert heeft zijn weg nu ook in Amerika gevonden met de typische Amerikaanse smaken. Bonsai Kakigōri is een dessertwinkel die ijsjes heeft met de smaken Strawberries & Cream en Spiced Apple Caramel.

Kakigōri is een kleurrijk dessert dat iets gezonder is dan ons eigen roomijs daarnaast ziet het er geweldig uit. Hopelijk hoeven we binnenkort niet langer de wereld rond te reizen om van deze ijsjes te genieten. Yum!

Written by Yana

Trend researcher | food lover, a passion for interior design and a soft spot for a cool concept with an ecological input.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

Deze sweaters laten je verdwijnen in openbare plekken

Dit papieren speelgoed leert je alles over elektriciteit