Deze app helpt je afkicken van je smartphone verslaving

Velen onder ons lijden aan digitale obesitas en hebben dus moeite om hun smartphone voor een bepaalde tijd aan de kant te schuiven. Onderzoek toonde al eens aan dat we gemiddeld 221 keer per dag naar onze smartphone kijken, wellicht is dat veel meer dan we denken. Eigenlijk zouden we ons beter focussen op alles wat rondom ons gebeurt. Het klinkt nu misschien wel grappig om te zeggen dat er nu een app is die ons daarbij kan helpen.

forest-app-5

Forest heeft namelijk een opmerkelijke oplossing om je smartphone verslaving tegen te gaan. In de app kan je een timer instellen voor hoelang je productief wil zijn en je dus een digitale pauze wil nemen. Deze duurtijd moet minstens 30 minuten zijn, wellicht voor velen al een heuse uitdaging. In de app wordt vervolgens een virtuele boom geplant. De boom zal groeien gedurende de tijd die je hebt ingesteld. Wanneer je je toch niet kan inhouden om je smartphone te checken, dan zal de boom sterven. Alle bomen die je plant vormen samen een virtueel bos, ook al heb je ze niet allemaal succesvol laten groeien.

forest-app-6

De makers van Forest geloven dat deze manier van gamification en verantwoordelijkheid ervoor zal zorgen dat mensen weg blijven van hun telefoon. Naast een mooie boom krijg je ook munten wanneer je je op je werk focust. Wanneer je genoeg munten verzameld hebt, kan je die inwisselen en ook een echte boom laten planten. Mooi initiatief dus!

LEES OOK:  Een robot tuinman voor elk seizoen

De app is nu beschikbaar op zowel iOS en Android voor 1,99 euro.

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Met dit drankje zijn katers verleden tijd

Er is nu ook een slim nachtkastje