De award voor meest stijlvolle buitenkeuken gaat naar…

ASA D-2

Voor wie afgelopen weekend nog niet gebarbequed zou hebben, dan wordt het dringend tijd om hem uit het tuinhuis te rollen en van onder het stof te halen. Met temperaturen die mooi boven de 20 graden blijven hangen, is het duidelijk dat de zomer echt wel in aantocht is. Als het van ons afging, dan kookten en aten we elke dag in openlucht. Al enkele jaren maken buitenkeukens dan ook hun opmars, want buiten koken kan veel uitgebreider dan louter BBQ’en.

Cosentino-Dekton-ASA-D2-Germani-Daniel-Aura-2

Designer Daniel Germani ontwikkelde in samenwerking met Cosentino een wel heel bijzondere buitenkeuken. De ASA-D2 is volledig vervaardigd uit het duurzame materiaal Dekton. Dekton staat al jaren gekend als een allesbestendig materiaal en is erg populair als werkblad in de (binnen)keuken. De ideale basis dus voor een modulaire buitenkeuken als de ASA-D2, waar het toch wel belangrijk is dat hij uit duurzaam materiaal vervaardigd is.

Terug naar de natuur

We hadden het al eerder over forest bathing waarbij mensen, om even te ontsnappen uit de dagelijkse drukte, naar de natuur trekken. Frisse lucht, een streepje groen en wat rust: het doet wonderen. Het hoeft dus niet te verbazen dat outdoor living steeds populairder wordt. Van buiten sporten tot buiten koken en zelfs slapen; zolang de hemel maar het dak van dienst is. Tal van ontwerpers laten zich dan ook inspireren door en in de natuur, een ervan is de Argentijnse designer Daniel Germani. Hij ontwikkelde ASA-D2; uitgesproken als asadito, naar het Spaanse asador wat grillen betekent.

LEES OOK:  Grown up Play-Doh voor je meubels

Cosentino-Dekton-ASA-D2-Germani-Danieltrillium-grill-closed-lid

In ons klimaat moet het materiaal wel tegen een stootje kunnen. ASA-D2 is daarom volledig vervaardigd uit roestvrij staal en Dekton: het perfecte materiaal om buiten te gebruiken. Dekton is niet alleen kras-, vlek- en hittebestendig, dankzij de vorst-, dooi-  en de UV-bestendigheid blijft het materiaal in alle weersomstandigheden mooi. Een buitenkeuken uit dit materiaal kan dus prima het hele jaar door buiten blijven staan. Na de winter haal je er gewoon even poetsen en klaar! Dan kan je weer een lente en zomer (én nazomer) lang gezellig buiten kokkerellen.

Ontdek ASA D2

Ontdek Dekton

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

2 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Maak je eigen Fidget Spinner met LEGO

Transformeer je balkon tot de ultieme werkplek