Batibouw 2018: Dit moet je zien

Batibouw 2018 gaat morgen van start voor het grote publiek! De grootste Belgische woon- en bouwbeurs is intussen al aan zijn 59ste editie toe. Uiteraard zijn er net als elk jaar wel een aantal trends en nieuwigheden die niet aan je bezoek mogen ontbreken. Hieronder enkele highlights.

 

De geconnecteerde woning

De trend van de geconnecteerde woning bestaat al langer dan vandaag. Dit jaar is het een van de belangrijkste thema’s op Batibouw. Zo zien we innovaties zoals radiatorkranen en sloten die je aanstuurt via wifi, verlichting en verwarming die je met je smartphone kunt bedienen en koelkasten die hun eigen inhoud doorsturen. Jawel, in het huis van 2018 is elk onderdeel ‘slim’, verbonden met het internet en vanop afstand te besturen. Merken zoals Niko en Samsung spelen in op dit thema door partnerships aan te gaan met merken zoals Amazon, Bose, Sonos en slimme brievenbussen om zo via een app alles met elkaar te verbinden met een nog slimmere woning tot gevolg.

In paleis 9 kan je alles ontdekken over de standaard en draadloze domotica voor in je huis.

 

Een industriële look met Dekton

Cosentino, het bedrijf dat we kennen van de merken Dekton en Silestone, zet dit jaar in op een industriële look, en wij zijn helemaal fan! Geoxideerde metalen, ruwe cementoppervlakken, onregelmatige patronen … Cosentino lanceert nieuwe designs die hulde brengen aan de industriële schoonheid. In de Dekton-serie ‘Industrial’ werd Trilium al eerder internationaal geprezen. Nu komen daar nog drie krachtige kleuren bij: Nilium, Radium en Orix.

LEES OOK:  Te Gäst bij Ikea (+ wedstrijd)

De ultrasterke oppervlakken van Cosentino zijn dit jaar alomtegenwoordig op Batibouw. Maar liefst 21 standhouders (onder meer Krefel, Vandenborre, Eggo, Siematic en Ixina) verspreid over 5 hallen, stellen Dekton en Silestone werkbladen van het Spaanse familiebedrijf tentoon. Op stand van Cosentino kan je alle nieuwste collecties ontdekken. Wil je de materialen in een keuken verwerkt zien, dan kan je een ware tocht doen over alle 21 standen. Ga gerust eens langs bij de stand van Cosentino, daar zullen ze je informeren waar je hun nieuwste lanceringen kan voelen en bewonderen.

De stand van Cosentino kan je vinden in paleis 11, stand 118.

 

Onzichtbare deuren

Het Invisidoor DL onzichtbare binnendeursysteem van Argenta is nu ook beschikbaar in een ‘Smart Entrance’ variant. Die is uitgerust met een elektrisch slot dat automatisch ontgrendelt wanneer je de vlakliggend ingewerkte handgreep aanraakt. Het slot wordt aangedreven door 4 AAA-batterijen waarmee je de deur tot 35.000 keer kan openen.

U kunt deze nieuwigheid voor het eerst bewonderen tijdens Batibouw 2018 in paleis 3 bij Argent Alu.

 

Een gouden vloer van Quickstep

Een gouden vloer is helemaal zo gek niet. Quick-Step Floors creëerde er eentje in het najaar. Luxe is dan ook het sleutelwoord in de vernieuwde vloerencollectie die Quick-Step voorstelt op Batibouw. Nooit was het eenvoudiger om de grandeur van een met marmer bekleed paleis of de klasse van een statig herenhuis in je interieur te introduceren.

LEES OOK:  LinkedIn lanceert Salary om zo de loontransparantie te verhogen

De gloednieuwe toevoegingen en de upgrades van de bestaande vloeren laten er geen twijfel over bestaan: het is vanaf nu al luxe wat de klok slaat. Dat past helemaal in de bredere trend die onze interieurs en onze garderobes verovert, met een overvloed aan goud, marmer en fluweel. Quick-Step lanceert onder meer een nieuwe parketcollectie Intenso, een eikenhouten blikvanger Midnight Oak, een Carrara Marble vinylvloer en als ultieme paradepaardje de laminaatvloer Eligna Metallic Cérusé Gold, met goudaccenten.

Quick-Step kan je terugvinden in paleis 6, stand 219.

 

Kip aan het spit in je keuken

 

La Cornue maakt het mogelijk om zelf een lekkere kip te roosteren in je eigen keuken. Je hoeft voortaan dus niet meer naar de markt op zondagmorgen. Naast kip, kan je er ook tal van andere gerechten in bereiden.

La Cornue is te vinden in paleis 11.

 

Een hemel van een douche (van 12.000 euro)

 

 

Axor lanceert de Rolls-Royce der hoofddouches. De AXOR ShowerHeaven 1200 / 300 4jet wil je de meest luxueuze douche-ervaring ooit bezorgen. Dat doet de hoofddouche door een heus waterspektakel te creëren — licht en beweging inbegrepen. Een symfonie met maar liefst drie straalsoorten staat op het programma. Dit uitgekiende staaltje puristisch design en state-of-the-art-engineering werd ontwikkeld in samenwerking met Phoenix Design.

De stand van Axor kan je terugvinden in paleis 7 op stand 311.

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De holographic print is weer helemaal terug! Zo implementeer je hem in je interieur!

Deze ballonnen kan je gewoon opeten!