Behangpapier met power

Elektriciteit in de toekomst in het behangpapier?

Flavor Paper + UM Project// CONDUCT// Conductive Wallpaper// 2017// © Francis Dzikowski/OTTO

Bijna elk huis zit hetzelfde in mekaar: achter de muren en onder de vloer lopen alle kabels die nodig zijn om je hele huis van elektriciteit te voorzien. Alle schakelaars, stopcontacten en en lichten zijn verbonden met kabels die achter die muur werden geïnstalleerd. Maar het kan ook anders. De Conductive Wallpaper Concept brengt verandering en denkt wel erg out-of-the-box met hun coole concept. Ze creëerden behangpapier waar het volledige elektriciteitscircuit werd ingebouwd. Er loopt specifieke inkt die elektriciteit geleidt door de verschillende panelen die je op je muur moet bevestigen. Die panelen worden dan weer mooi met elkaar verbonden worden door korte metaalstrips. Op die manier kan je je lichten, ventilatie en andere toestellen bedienen zonder dat je hele elektriciteitscircuit er moet op aanpassen.

Hieronder kan je al ontdekken hoe het er uit kan zien, alle panelen zijn met mekaar verbonden en zo kan de stroom tot aan de toestellen komen.

Flavor Paper + UM Project// CONDUCT// Conductive Wallpaper// 2017// © Francis Dzikowski/OTTO

2017FD27_421_HR.jpg

Behangpapier van de toekomst

Helaas is dit innovatieve behangpapier nog een concept, maar dit zou nog wel eens de toekomst kunnen worden. Dan is het niet meer nodig om bij de renovatie van een woning het hele circuit te vernieuwen. De oplossing opent ook op architecturaal gebied veel deuren. Maar als we even korte termijn denken, zo zou je mooie flinterdunne tv binnenkort elektriciteit kunnen krijgen via de muur zelf. En kan je je verlichting aansteken door op een specifieke plek op je behangpapier te drukken. Bye bye lelijke kabels!

LEES OOK:  BBQ in een kruiwagen

Ontdek Conduct

 

(h/t UM)

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je volgende telefoon is een banaan

Dit toestelletje zorgt voor een betere zithouding