Bikesphere maakt fietsers meer zichtbaar door een cirkel van rood licht.

Er werden al heel wat slimme systemen ontwikkeld om fietsers beter zichtbaar te maken in het verkeer. Om de nachtelijke zichtbaarheid van fietsers te verhogen ontwikkelde de Spaanse tak van Michelin de BikeSphere, die tijdens een rit in het donker een ring van licht op de weg projecteert. Daarmee zijn auto’s beter bewust wat een veilige afstand is om je te passeren. Op die manier wordt de kans op ongelukken aanzienlijk kleiner. Uit onderzoek van Michelin blijkt dat 1 op 5 bestuurders geen rekening houdt met een goede afstand en dat resulteert al snel in zo’n 5000 ongelukken per jaar die voorkomen konden worden.

Hoe werkt het?

Wel, de BikeSphere is een bol die zich vooraan je fiets, tussen je handvaten, bevindt. Wanneer je gaat fietsen en het wordt donker, dan zal er automatisch een cirkel geprojecteerd worden. Dankzij sensoren weet de BikeSphere wanneer er een automobilist nadert, zodat de sterkte van het licht automatisch kan worden aangepast.

Het apparaat is het eerste product van Trendy Drivers, een denktank binnen Michelin die innovatieve producten ontwikkelt met als doel de veiligheid te verhogen. BikeSphere mag dus snel gelanceerd worden, we zijn er zeker van dat hij in onze lage landen ook zeker goed van pas zou komen.

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

5 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De ultieme survival kit

Deze waterijsjes moeten mensen sensibiliseren over watervervuiling