Bij deze BMW motor van de toekomst heb je geen helm meer nodig

Het auto- en motormerk BMW viert zijn 100ste verjaardag. En ter ere van deze verjaardag unthulde het merk enkele concept voertuigen. Een daarvan is de Motorrad Vision Next 100, een motorfiets die zo slim is dat het bijgevolg niet langer nodig is om een helm en beschermende kledij te dragen. Het geheim zit zich in een zelf-balancerende technologie die ervoor zorgt dat de moto ten allen tijde recht blijft staan, of je nu aan het rijden bent of niet. Handig voor beginners die angst hebben om om te vallen, maar ook voor de echte veteranen die hun grenzen willen verleggen.

bmw-motorrad-next-100-ed

Ook is er geen plaats voorzien voor een dashboard. Alle informatie verschijnt op de bril op je hoofd. BMW wil hierdoor meer de focus leggen op het rijplezier. Verder zou deze concept-motorfiets ook zero-emissie zijn.

Hoewel deze motorfiets over een enorm zelfbalancerend systeem beschikt, en dus heel veilig is, zou hij je toch niet genoeg beschermen bij een aanrijding of ongeval. Zeker niet wanneer je door de schok van de motor gekatapulteerd wordt. En ja, er is uiteraard ook nog de wet. We verwachten dat in de toekomst een (soort van) helm nog steeds verplicht zal zijn.

Nu, deze Vision Next 100 concept voertuigen zijn nog niet voor de nabije toekomst. Maar het is uiteraard wel leuk om toekomstige projecten te ontdekken. Hier willen we alvast wel een testritje op maken.

LEES OOK:  Pocket, de 6-in-1 tool voor je Apple Watch

p90239106-bmw-group-the-next-100-years-iconic-impulses-the-bmw-group-future-experience-in-los-angeles-the-bark-2250px

(h/t Engadget)

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit apparaatje geeft je stilte waar en wanneer je maar wil

Handsfree Selfie