Boek een ritje in de superdeluxe slaaptrein in Japan

Het kost je wel 3000 euro voor een ritje.

In onze lage landen worden de woorden “trein” en “luxe” nauwelijks in dezelfde zin gebruikt. Hier rijden dagelijks niet-zo-moderne treinen op de sporen die naar comfort toe toch wel de wensen overlaten. Er zijn wel treinmaatschappijen zoals Eurostar en Thalys waar je wel in comfort van A naar B kan reizen. Als je echt in ware luxe wil reizen met de trein moet je in Japan zijn. Daar lanceerden ze de JR East Train Suite Shiki Shima, een superdeluxe slaaptrein met 10 wagons.

japan-luxe-trein-4

Een overvloed aan ruimte

Een enkel ritje op deze slaaptrein kost rond de 3000 euro (320.000 yen). Je zou denken dat niet veel mensen dat geld willen neertellen, maar het tegendeel is waar. Dinsdag reed deze luxe slaaptrein zijn eerste ritje. Mensen konden hiervoor intekenen. Door de grote vraag en het kleine aanbod aan stoelen moesten die via een loting verdeeld worden. Voor elke stoel waren er meer dan 75 mensen die er op wilden zitten!

japan-luxe-trein-2

In totaal kunnen er telkens maar 34 mensen in de trein meereizen, dus je kunt je voorstellen dat het gevoel van ruimte niet te vergelijken is met welke andere trein dan ook. Denk maar aan de overvolle treinen die terug keren van de kust tijdens een warm weekend. Het is alsof je in een fancy hotelsuite zit, die toevallig op rails een bepaalde richting uit rijdt. Dineren kan natuurlijk ook in stijl, en de luxe kamers geven je meer plek dan de gemiddelde hotelkamer in Japan.

LEES OOK:  Deze drijvende gym in Parijs gebruikt menselijke energie om de Seine af te varen

japan-luxe-trein-5

Een overvloed aan luxe

Alles werd in ware Japanse luxe gebouwd. Van tatami-matten in de suites tot badkuipen gemaakt van Cypressenhout in de kamers, deze trein heeft het allemaal. Als je ‘m kunt betalen en een kaartje weet te bemachtigen, in elk geval. Nu, dergelijke ritjes doe je niet puur om van A naar B te reizen, maar louter voor de unieke ervaring. Transport waar niet enkel het transport centraal staat, groeit aan populariteit. Logisch, want velen zullen dit op hun bucket list zetten.

 

[h/t © JR East]

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Kaders ophangen zonder al het gedoe

Je volgende telefoon is een banaan