Braille leren met LEGO

Stel je eens voor dat slechtziende en blinde kinderen door middel van speelgoed het brailleschrift zouden kunnen leren, hoe cool zou dat zijn? Wel, in Brazilië kan het al. Dankzij de LEGO Braille Bricks kunnen slechtziende en blinde kinderen leren lezen op een speelse manier. De Braille Bricks zijn ontwikkeld in samenwerking met de Dorina Nowill Foundation en het reclamebureau Lew’Lara\TBWA.

Met de grote LEGO-achtige blokken kunnen kinderen op een speelse manier braille leren. Elk blokje staat voor een specifieke letter. We kennen de standaard LEGO blokjes al met een even aantal knopjes aan de bovenkant die er voor zorgen dat ze makkelijk stapelbaar zijn. Bij deze Braille Bricks  staan de knopjes op een andere plaats en worden ze gebruikt om een letter te maken. Kinderen kunnen door de uitstekende knopjes makkelijk herkennen om welke letter het gaat én zo de LEGO blokjes gebruiken om woorden te vormen. Een leuke manier voor de kinderen om hier een sociale activiteit van te maken en ook de ouders, broers, zussen of vrienden Braille aan te leren.

Momenteel kunnen er 300 kinderen gebruik maken van dit project. De organisatie achter het idee hoopt dat LEGO dit snel gaat schalen zodat alle slechtziende of blinde kinderen toegang krijgen tot dit prachtige initiatief.

LEES OOK:  Better Boyfriend, deze dienst maakt je een betere partner

Neem zeker eens een kijkje op de website van dit project. Je kan er o.a. je naam in Braille Bricks laten vertalen en een boodschap achterlaten als steun voor het project.

 

 

Bigbraille braille-bricks-hed-2016 Braille-Bricks-Frame04 braille-bricks-help-blind-children-learn-literacy-12

 

(h/t Designoftheworld)

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

tap-keyboard-2

Tap maakt een toetsenbord van je hand

molekule-air-purifier

Molekule, de luchtreiniger voor binnenshuis