Roze chocolade neemt de wereld over

We krijgen maar geen genoeg van chocolade en willen graag nieuwe smaak combinaties en nieuwe toepassingen zoals de 3D geprinte  Complements Modular Chocolates. De nieuwe aankondiging van Callebaut in december sloeg in als een roze bom.

Na 10 jaar te spenderen aan het ontwikkelen van een nieuwe cacaoplant, werd Red Ruby gecreëerd. Naast witte, melk en pure chocolade is er na een eeuw ook een vierde chocoladesmaak ontwikkeld met een roze kleur. Callebaut creëerde roze chocolade Ruby met enkel natuurlijke ingrediënten die een zachtroze kleur heeft en de natuurlijke smaak van bessen. Roze chocolade zal binnenkort overal te verkrijgen zijn van repen tot pralines en gebak.

 

 

KitKat in een roos jasje

Nestle staat bekend om het creëren van nieuwe chocoladesmaken voor zijn KitKat repen zoals de KitKat met matcha.  KitKat komt in Japan met een roze KitKat ‘Sublime Ruby’ net voor Valentijn. Nesle is het eerste bekende merk dat met Ruby chocolade werkt.

Pink design

Red Ruby chocolade heeft al veel patissiers geïnspireerd. Het mooiste werk komt van Dinara Kasko’s die door middel van technologie en een algoritme een chocoladetaart creëerde die lijkt te bewegen. De taart bestaat uit 80 individuele unieke kegels gemaakt uit verschillende lagen ingrediënten en gecoat met Ruby chocolade. Wanneer de schuine kegels bij elkaar komen om één cake te vormen lijkt de taart te bewegen als je eromheen loopt.

LEES OOK:  Vergeet de wijnkelder, tijd voor een wijnbibliotheek.

Millennials pink lijkt een nieuw leven te krijgen in de vorm van chocolade die de Instagram pagina van menig personen roze zal kleuren.

 

Written by Yana

Trend researcher | food lover, a passion for interior design and a soft spot for a cool concept with an ecological input.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een vaas, meerdere looks

Brouw je eigen bier met Minibrew