Citroën lanceert bril die reisziekte tegengaat

En hij heet gewoon Seetroën

Met de zomervakantie die net van start gegaan is, snakt iedereen naar een verre reis! Maar voor sommigen is de reis naar die mooie bestemming net iets minder leuk. Reisziekte, ook wel kinetose genoemd, is hier veelal de grote spelbreker.  Zowel bij jong als oud heeft hiermee te kampen, waardoor onderweg te lezen op smartphone en tablet enorm belemmerd wordt. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 30 miljoen Europeanen chronisch aan deze aandoening lijden.

Bye bye Kinetose

Om dit probleem te lijf te gaan presenteert het Franse automerk Citroën de SEETROËN, de eerste bril die reisziekte voorkomt. Deze bril werkt volgens een eenvoudig principe: door middel van een gekleurde vloeistof wordt de horizon nagebootst waardoor het conflict dat tussen verschillende zintuigen ontstaat wordt opgelost.

Deze oplossing werd oorspronkelijk is ontwikkeld voor zeilers, maar is dus nu ook voor iedereen binnen handbereik: op de boot maar ook in de auto, bus of vliegtuig, …

Nog enkele weetjes over deze fameuze SEETROËN-bril

  • De SEETROËN-bril maakt gebruik van de technologie die ontwikkeld is door Boarding RingTM, een start-up uit Zuid-Frankrijk. Deze gepatenteerde en geteste paramedische voorziening werkt in 95% van de gevallen.
  • Dankzij de vloeistof die in de ringen rond de ogen beweegt, zowel links/rechts als naar voor/achter, reconstrueert de bril als het ware de horizon, waardoor het conflict tussen zintuigen, dat de oorzaak is van de kwaal, wordt opgelost.
  • Citroën heeft voor het ontwerp een beroep gedaan op 5.5, een Parijs ontwerpcollectief, dat gezorgd heeft voor een frisse uitstraling, eenvoud en ergonomie. Het resultaat is een bril met een high-tech uiterlijk, in zacht wit plastic.
LEES OOK:  Een hometrainer voor kinderen

Het gaat het in zijn werk?

Zodra de eerste symptomen zich voordoen, moet je de bril opzetten. Na zo’n 10 tot 12 minuten kan het brein opnieuw synchroniseren met de beweging die wordt waargenomen door het binnenoor terwijl de ogen worden gefixeerd op een bewegingsloos voorwerp zoals een smartphone of een boek. Zet de bril af en geniet van de rest van de reis. De SEETROËN-bril is zowel geschikt voor volwassenen als kinderen vanaf 10 jaar (wanneer het binnenoor is uitgegroeid). In de bril zitten geen glazen, dus ook andere familieleden of reisgenoten kunnen hem opzetten. … En tevens kan de bril gecombineerd worden met een gewone bril.

 

Het ziet er een beetje grappig uit, maar als het werkt zullen velen geholpen zijn. Wat denk jij?

De bril is te koop sinds 5 juli in de lifestyle-winkel van het merk voor € 99.

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

In geen tijd in dromenland met Dodow (review)

Deze plantenstandaard evolueert mee met je planten