Creëer je eigen geluidsdichte plek in huis

Er zijn heel wat redenen waarom je een geluidsdichte plek in huis een goed idee is. Wanneer je huishouden nogal druk is, kan het een plek zijn om eens volledig zen te worden. Of net eens heel erg luid te schreeuwen na een hectische stressvolle dag. Maar ook mensen die met muziek bezig zijn, kunnen in die ruimte hun slagje slaan zonder een dure studio te moeten huren en de buren lastig te vallen.

Nu is er de mogelijkheid om zelf zo’n ruimte op te zetten zonder dat je enige aanpassingen aan je huis hoeft te doen. Danbocchi ontwierp namelijk een grote doos uit karton die volledig geluidsdicht is en waar één persoon in past. Je kan er heel veel lawaai in maken zonder dat je je baby wakker maakt, je buren of huisgenoot lastig valt. Maar dus ook omgekeerd werkt de box perfect. Want wanneer je hele huis in rep en roer staat, kan je van de stilte genieten in de Danbocchi.

danbocchi-personal-sound-proof-studio-cardboard-newth

Deze geluidsdichte doos komt in twee versies, een standaard versie en een lange versie. Die laatste is 2,1 meter en hier kunnen zelfs grote mensen mooi rechtop staan. De dozen bestaan volledig uit karton en worden als zelfbouwpakket verkocht en verstuurd. Enkele extra’s die ook voorzien zijn, zijn een grote deur die op slot kan, een ventilatiebuis, een tafel en een poort om je kabels (voor je elektronische apparaten) naar binnen te halen.

LEES OOK:  Kleine transparante speaker

En hoewel je voor deze geluidsdichte cocon geen verbouwingen hoeft te doen, zal de prijs je toch doen twijfelen. De Danbocchi start namelijk aan $600 (omgerekend 550 euro).

 

(h/t Coolthings)

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit apparaat bereidt een volledig ontbijt

Deze gadget maakt slaatjes in minder dan 60 seconden