Deze cups van zeewier gaan de strijd aan met plastiek

De vrolijke kleuren van deze Loliware glazen zijn niet de enige reden om blij van te worden, ze zijn namelijk 100% biologisch afbreekbaar en eetbaar. Plastiek is voor de aarde een grote vervuiler. Veel designers zoeken naar nieuwe en innoverende technieken om plastiek te vervangen door ecologisch afbreekbaar materiaal.

Biodegr(edible) is een wereldwijde trend die het mogelijk maakt om onze afvalberg in de toekomst te verkleinen. Biodegr(edible) staat voor eetbare objecten die 100% biologisch afbreekbaar zijn. Eerder ontwierp Soup Culture een cone gemaakt van deeg om hun soep in te serveren i.p.v. piepschuim cups te gebruiken voor meeneemmaaltijden. Zeewier biedt echter de mogelijkheid om plastiek te vervangen voor biodegr(edible) objecten. Verschillende start-ups over de hele wereld gebruiken zeewier gel om eetbare en biologisch afbreekbare producten te ontwikkelen zoals Loliware.

 

De startup Loliware, gevestigd in New York, ontwikkelde cups gemaakt van zeewier gel. Ze worden gemaakt in verschillende smaken en kleuren die een toegevoegde waarden geven aan drank of dessert. Van yuzu, kers, matcha tot vanille en één ongeparfumeerde versie. De toegevoegde smaken en zoetstoffen zijn organisch en worden gehaald uit groenten en fruit.

Eetbare rietjes

Loliware wil ook kleurrijke biodegr(edible) rietjes met verschillende smaken op de markt brengen. Je kan hen nu nog steunen via Kickstarter om het gebruik van wegwerp plastiek tegen te gaan. De cups zijn te koop op de Loliware website voor 13 euro voor 4 cups. De kleurrijke Loliware glazen en rietjes zijn leuk voor feestjes en events maar we hopen vooral dat ze in de toekomst een goed alternatief kunnen zijn voor wegwerp plastiek bestek. Loliware staat nu nog in zijn beginschoenen en is nog duurder dan wegwerp plastic servies en cups. In de toekomst zullen ze echter een goed alternatief zijn om de strijd tegen plastiek aan te gaan.

Written by Yana

Trend researcher | food lover, a passion for interior design and a soft spot for a cool concept with an ecological input.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Brouw je eigen bier met Minibrew

Deze ingebouwde glijbaan maakt de trap nog leuker voor groot en klein