De nieuwste bouwstenen zijn magnetisch

Maak je eigen pixel kunstwerkjes

Merken zoals LEGO brengen geregeld nieuwe dingen uit. En als zij het niet doen, dan zijn er tal van startups die coole LEGO geïnspireerde innovaties uitbrengen. Denk maar aan de Nimuno tape of de Braille blokken waar we het even geleden over hadden.

pixio

De makers van Pixio wilden nog een stapje verder gaan en zien LEGO als iets van gisteren. De nieuwste bouwstenen zijn volgens hen magnetisch. Met die bouwstenen kan je onbeperkt coole bouwsels creëren, stuk voor stuk door al die kleine vierkante blokjes met mekaar te verbinden.

 

pixio gif

Pixio maakt gebruik van neodymium magneten om de verschillende onderdelen aan elkaar te bevestigen. Dat magnetische systeem zorgt ervoor dat de blokjes een stuk veelzijdiger zijn dan de gekende LEGO, want je hoeft helemaal geen rekening te houden met de locatie van de noppen. De Pixio blokken zijn dan ook glad qua afwerking, wat het eindresultaat ook wel cool maakt.

Ontdek in onderstaande video een groot aanbod aan coole mogelijkheden.

 

Pixio bestaat in 16 verschillende kleuren. Je kan verschillende pakketten kopen, waar je telkens een bijsluiter bij krijgt die je op weg helpt met je eerste Pixel kunstwerken. Een pakket van 50 bouwstenen kost 19 dollar (18 euro), een pakketje van 100 bouwstenen kost 35 dollar (33 euro).

LEES OOK:  Met Oomph maak je je koffie on the go

Ontdek Pixio

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze rolstoel kan trappen beklimmen

Een snowboard voor elk seizoen