Deze robot doet je onkruid verdwijnen

En je hoeft hem nooit op te laden!

Robotstofzuigers zijn al niet meer weg te denken. Er bestaat intussen zelfs al eentje die je hele huis dwijlt. Maar ook je grasperkje heeft al keuze tussen verschillende robotgrasmaaiers. De bedenker van robotstofzuiger Roomba komt nu met een robotje voor het wieden van onkruid, ideaal voor mensen die willen genieten van een mooie tuin maar helaas niet over de groene vingers beschikken.

De Tertill Weeding Robot is een klein groen robotje dat het onkruid in je tuin onder handen neemt. Door zijn simpele sensoren kan hij makkelijk bepalen of hij een onkruidplantje ziet. De robot snijdt het onkruid bij de grond af een trimmer die werkt met een draadspoel. Het robotje beschikt over vierwielaandrijving en door de vorm van de wieltjes kan hij zich ook makkelijk over oneffen terrein bewegen.

 

Je hoeft hem nooit op te laden

Tertill beschikt over zonnecellen op de bovenkant en en waterdichte behuizing. Dat zorgt ervoor dat je verder eigenlijk niets meer hoeft te doen. Hij doet elke dag zelfstandig zijn werk in de tuin, waardoor het onkruid zo klein mogelijk blijft en uiteindelijk dood gaat. Je kan alles makkelijk tracken, want het robotje stuurt via Bluetooth alle gegevens naar de bijbehorende app.

 

tertill2

 

Mensen met kleine plantjes in hun tuin moeten wel oppassen! De Tertill herkent onkruid alleen aan de grootte van het plantje, zodat je je eigen kleine plantjes extra moet beschermen tegen de trimmer door er een speciaal draadje bij te plaatsen. De Tertill herkent dit en zal dat plantje ontwijken. Eén Tertill zou voldoende moeten zijn voor een gemiddelde tuin, maar die moet wel een duidelijke afbakening hebben, zoals een hek of rand. Anders gaat het ijverige robotje gewoon op straat of bij de buren verder.

LEES OOK:  Deze Japanse t-shirt geeft je een grotere boezem

De Tertill kost 225 dollar op Kickstarter en wordt pas vanaf mei 2018 geleverd.

Ontdek Tertill

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stap in een wolk van een douche

Koken voor dummies met deze kookposters van Ikea