Deze slimme plantenpot zuivert je lucht

Een studie van NASA toonde aan dat een aantal soorten kamerplanten heel effectief je lucht kunnen zuiveren en toxische stoffen uit de lucht kunnen verwijderen. Die toxische stoffen zijn namelijk te vinden in verf, tapijten, plastic speelgoed, schoonmaakmiddel en meubilair om er enkele te noemen.

Al deze slechte stoffen kunnen leiden tot medische symptomen zoals irritaties aan het oog, de neus, de keel, … Langdurige aanraking met die stoffen kan dan weer leiden tot ademhalingsproblemen, hartziekten en kanker.

clairy2

Maar in deze situatie kunnen kamerplanten dus de redding zijn. Vandaag stellen we je dan ook graag Clairy voor. De makers van deze slimme kamerplant en -pot kozen een aantal soorten kamerplanten uit die gekend zijn om verontreinigende stoffen uit de lucht te verwijderen. Nu, helaas is één plant niet genoeg om je hele huis van gezonde lucht te voorzien. Zo werden de kamerplanten in een handgemaakte pot geplaatst waarin een ventilator verwerkt is. Die gaat lucht door de aarde van de pot duwen om zo de binnenlucht optimaal te filteren.

De makers lieten Clairy testen door Pnat, een denktank van de Universiteit van Florence bestaande uit ontwerpers en biologen. Het resultaat van die testen was dat Clairy in staat is om tot 85% van de toxische stoffen uit je lucht te elimineren. Men kon dit percentage nog doen stijgen naar 93% door de potgrond aan te passen.

LEES OOK:  Er bestaat nu een zetel voor dagdromers

Daarnaast beschikt dit innovatief kamerplantsysteem over sensoren die in real-time zullen tonen hoe effectief je plant werkelijk is. Alles is te monitoren in de Clairy app.

Kortom, het is een mooi product dat natuur, technologie en design op een optimale manier heeft gecombineerd. Want ook naar design moet hij niet onderdoen, want de keramische pot wordt sowieso het pronkstuk van je woonkamer.

Clairy haalde in no time hun funding binnen. Je kan nog steeds een plantenpot bestellen via Indiegogo. Prijzen starten aan 179 dollar (omgerekend 167 euro).

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Met Professor Einstein haal je je eigen persoonlijke genie in huis

Deze tape is waterproof en herstelt direct de ergste lekken