Deze opmerkelijke tandartsassistente willen we allemaal

Een bezoek aan de tandarts behoort niet tot onze lijst met meest favoriete bezigheden. Het is al een heel gedoe om die telefoon te nemen en een afspraak in te plannen. Om dan nog te zwijgen over wanneer D-day aanbreekt. Van de geur tot het trillen van de boor tot de verdoving (lees: naald!)… er zijn genoeg redenen die aantonen dat een portie zen wel welkom is bij een tandartsbezoekje.

Pediatric Dentistry of Northbrook, een tandartsenpraktijk in Illinois (USA) heeft wel een erg originele manier om hun patiënten tot rust te laten komen. Graag stellen we je voor aan hun opmerkelijke tandartsassistente JoJo de golden retriever. Jawel, je leest het goed, JoJo is een getrainde “comfort hond” die als belangrijkste taak heeft patiënten te kalmeren en af te leiden. Met JoJo erbij kan de tandarts veel efficiënter werken en wordt er minder in de leuningen van de zetel geknepen.

Naast het kalmerend effect, hangt er ook een financieel voordeel vast voor de patiënten. Zo zijn er minder/geen medicijnen zoals verdoving nodig, wat het bezoekje dan ook weer goedkoper maakt.

De tandartsenpraktijk krijgt heel wat positieve feedback voor de capaciteiten van JoJo. Mensen kijken nu eerder uit naar hun afspraak dan omgekeerd. Want wanneer je binnenkomt, zit JoJo al klaar om geaaid te worden.

LEES OOK:  Nooit nog met je fiets in de tramsporen

Hieronder zie je bij de teamvoorstelling van de praktijk dat golden retriever JoJo een mooi plekje krijgt, als een waardige tandartsassistente.

jojo

 

1-JoJo-Golden-Retriever-Dog-Dental-Assistant-Animals

 

(h/t Designtaxi & Pediatric Dentistry of Northbrook)

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HP-Spectre-13.3_right-facing-paired-with-wireless-mouse

HP lanceert ‘s werelds dunste laptop

Micro-Matter-0

Micro Matter