Robots en drones bouwen een paviljoen

Dit paviljoen werd gecreëerd door een dans tussen robots en een drones. De natuur is de grootse uitvinder die de mens nog elke dag weet te verbazen. Door evolutie heeft de natuur systemen gecreëerd die de mens vaak nog niet begrijpt.

Biomimicry

De meest succesvolle uitvindingen en designontwerpen die vandaag worden gebruikt zijn ontwikkeld door de beste ideeën van de natuur te imiteren. Door deze te bestuderen en na te bootsen kan men oplossingen vinden of hedendaagse toepassingen verbeteren. Dit wordt biomimicry genoemd.

Zo werd er naar de plant, klit gekeken om een bekend sluitingsysteem te creëren. De kleine haakjes die moeilijk te verwijderen zijn uit je kledij of haren van bolsters werden geïmiteerd om velcro te creëren.

De University of Stuttgart gebruikte ook biomimicry om een gebouw te creëren: de CD/ITKE Research Pavilion. De universiteit wou de bouwmogelijkheid met koolstofvezel testen, dit door gebruik te maken van een structuur die te vinden is in de natuur. Ze lieten zich inspireren door de zijderups die een weeftechniek gebruikt om een cocon tussen een blad te spannen.

In het verleden werden soortgelijke gebouwen van koolstofvezelstructuren enkel met robots gecreëerd. De maximum afstand van de robotarm maakt dat er een limiet is in grootte. Door gebruik te maken van een drone bij het nieuw ontwerp kan men een grotere afstand overbruggen.

LEES OOK:  Ontdek The Dark Side met de Vader Cam

Dans tussen robots en drones

Over een basisstructuur worden er met hars geïmpregneerd glas- en koolstofvezeldraden een structuur geweven. Een drone gaat heen en weer tussen 2 robots met een koolstofvezeldraad. De robots bevestigen daarna de draad aan een haak aan de constructie.

Robots zullen in de toekomst meer gebruikt worden om huizen te bouwen en het interieur zoals de terazzo vloeren van Aectual.

In de video kan je zien hoe robots en een drone met naadloze precisie samenwerken om draden over een constructie te weven. Het lijkt wel een mooie dans tussen robots.

Written by Yana

Trend researcher | food lover, a passion for interior design and a soft spot for a cool concept with an ecological input.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit zijn de nieuwste lanceringen in de voeding

Deze deur is een pingpong tafel