Duiken kan voortaan zonder zware flessen op je rug

Jawel, je leest het goed. Binnenkort kan je het diepe water in zonder zware persluchtflessen op je rug. Een Australische Startup bestaande uit een aantal fervente duikers ontwikkelde de AirBuddy, een coole musthave die je op een hele andere manier de onderwaterwereld zal laten beleven.

airbuddy-scuba-diving-1

 

De flessen maken plaats voor een vlotje

Het geheim van de AirBuddy is dat de zuurstofrijke lucht constant wordt aangemaakt op een vlotje dat achter je aan dobbert. Aan dat vlotje hangt een lange slang die aan een mondstuk bevestigd is. Het nadeel is dat je wel constant aan dat vlotje vast zit. Maar het systeem laat wel toe om tot 12 meter diep te duiken. De makers wilden van duiken een sport maken die net zo makkelijk is als snorkelen: je pakt je spullen en vertrekt. Wanneer je nu gaat duiken met persluchtflessen zorgt dat wel voor veel gesleur en een heuse voorbereiding. Volgens de startup achter AirBuddy kun je, als je thuis hebt opgeladen, binnen twee minuten besluiten of je wilt duiken. Er is geen extra voorbereiding nodig. De AirBuddy is lichtgewicht en neem je onder je arm mee naar het strand.

AirBuddy

De AirBuddy kan je nu bestellen via Kickstarter. De earlybird-aanbiedingen zijn al allemaal op, maar duikfanaten die nog een kleine 900 euro over hebben kunnen nog setjes bestellen.

LEES OOK:  's Werelds eerste intelligente platenspeler

Ontdek AirBuddy

 

 

(h/t AirBuddy)

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Het nieuwste accessoire is een slimme handtas

Dit uurwerk zit verstopt in een Parijse woning