Deze ballonnen kan je gewoon opeten!

Ballonnen in alle kleuren en maten zijn leuk voor feestjes en events. Helaas zijn ze niet goed voor het milieu. Latex ballonnen gevuld met helium kunnen ver reizen en in de zee of natuur terechtkomen. Hierdoor kunnen dieren de ballonnen aanzien als eten met dodelijke gevolgen. Daarom zijn deze biodegr(edible) ballonnen extra fun!

Deze helium balonnen zijn gemaakt van suiker

Het 3 sterrenrestaurant Alinea in Chicago serveert eetbare ballonen gevuld met helium. Deze eetbare helium ballonnen lijken rechtstreeks uit Willy Wonka’s fabriek te komen. Ze zijn gemaakt van suiker die op een bepaalde manier verwarmd wordt tot het zijn elasticiteit bekomt. Door een buis die helium toevoert, in suiker te dopen blaast de suiker op en creëer je een luchtbel. Je kan deze techniek vergelijken met die van de glasblazers. Net als de cups van Loliware zijn deze ballonnen eetbaar en ecologisch afbreekbaar, biodegr(edible) dus. Alles is eetbaar van de suikerballon tot de draad, gemaakt van groene appel, waarmee je de ballon kan vasthouden.

Veel restaurants willen een extra experience toevoegen aan hun gerechten door te experimenteren met eten dat de zintuigen prikkelt. Het zicht, de geur, het geluid en emotie spelen daarbij een belangrijke rol en geven een meerwaarde aan het gerecht. Denk maar aan de Willie Wonka van alle chefs: Heston Blumenthal.  Daarom wil Alinea met zijn eetbare ballonnen extra experience toevoegen door positieve emoties los te maken bij hun klanten. Ballonnen doen ons denken aan feest en geluk. Daarnaast is het gewoon leuk om te zien hoe anderen de balonnen verorberen en lachen met elkaars hoge heliumstem.

LEES OOK:  Deze Nederlandse startup maakt ecologische vloeren met een 3D printer

Deze eetbare ballonnen zijn te fragiel om de kleurrijke latex variant te vervangen. Dit voorbeeld kan wel als inspiratie dienen om biodegr(edible) ballonnen te ontwikkelen die tegen een stootje kunnen en lekker zijn om op te eten.

 

 

 

(h/t & video via Insider)

Written by Yana

Trend researcher | food lover, a passion for interior design and a soft spot for a cool concept with an ecological input.

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Batibouw 2018: Dit moet je zien

Moleskine lanceert slimme pen waarmee je je schrijfsels later kan downloaden