Er bestaat nu een Shazam voor kunst

We kennen allemaal Shazam, de app die je in enkele seconden vertelt welk liedje van welke artiest er aan het spelen is. Ideaal voor wanneer je ergens in een bar of club een nieuw liedje hoort dat je wel leuk klinken vindt. Smartify kan hetzelfde als Shazam, maar dan voor kunst. De app gebruikt hiervoor beeldherkenningssoftware.

Eens je de app geïnstalleerd hebt, is alles erg simpel: richt de camera van je telefoon op een schilderij in een museum en je krijgt er meer informatie over. Basisinformatie zoals de kunstenaar, titel en gebruikte methode en materialen. Extra leuk is dat Smartify ook het hele achtergrondverhaal van de schilderijen toont.

smartify

En echte meerwaarde is de audio-info. Een expert vertelt je hoe het schilderij gemaakt is, waarom het relevant is, want het betekent of zou kunnen betekenen. Alsof je zo’n ouderwetse audiotour hebt, maar dan precies op maat. Bovendien onthoudt de app welke schilderijen je hebt gescand, en kun je je favorieten in een eigen collectie opslaan. De app werkt nu al onder meer in enkele musea in Londen, LA en New York. In mei komen daar andere grote musea zoals het Rijksmuseum, het Louvre en het Metropolitan Museum of Art in New York bij.

 Je kan de app nu gratis downloaden.

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De meest minimalistische platenspeler

Design plooistoel