Everything Wireless met Parrot Zik 3 | review

Parrot kennen we al van de drones waar we het al eerder over hadden op Spotting the Cool. Maar ook qua hoofdtelefoons heeft Parrot al een grote naam gemaakt. De Parrot hoofdtelefonen herken je uit de duizend. Ze zien er gewoon heel erg stylish uit. Op onze redactie kregen we een testexemplaar binnen van de Parrot Zik 3, de derde generatie van draadloze hoofdtelefonen van het merk. Met de Parrot Zik 3 op hoofd testten we alle features, maar lieten we vooral ook alle omgevingsgeluiden in het niets verdwijnen.

De unboxing was alvast een leuke ervaring. De Zik 3 zit in een transparante doos en ziet er op het eerste gezicht heel erg fancy uit. Ons testexemplaar kwam met een draadloos oplaadplatform. Deze zou blijkbaar niet overal standaard meegeleverd worden. Verder zit er wel een mini-usb kabel meegeleverd, waarmee je de hoofdtelefoon aan de pc kan opladen. Of in mijn geval aan een stekkerdoos met ingebouwde USB-poorten. De hoofdtelefoon in kwestie is zwart met een krokodillenprintje wat het direct ook heel fashionable maakt.

parrotzik3

De Zik 3 beschikt over noise cancelling en dat kan op heel wat momenten handig uitkomen. Denk aan luidruchtige treinritten met machinegeluiden én mensen die hun luidkeels hun levensverhaal verkondingen. Maar ook op het werk kan je af en toe wel eens de nood hebben om je 100% te concentreren op een belangrijke case, dilemma of analyse. Of misschien heb je gewoon luide collega’s die je even niet wil horen, kan allemaal. Bij drukke treinmomenten zette ik gewoon mijn Parrot Zik 3 op en chill.

LEES OOK:  Kus je koffie

Ook de kwaliteit van de muziek was uitermate goed. Parrot heeft hier al terecht een goeie naam over verworven. Heel handig was de bijhorende app, waarmee je batterijniveau kon zien en verschillende opties zoals de Noise Cancelling, Equalizer en Concert Hall kon op- en afzetten.

img_8875

 

Om dan enkele persoonlijke nadelen te noemen. Ik vond het persoonlijk wel jammer dat er geen hardcase bijgeleverd was. Ik moest hem telkens in mijn computertas opbergen en was eerlijkgezegd wel bang voor beschadiging. Verder was de bediening niet altijd even makkelijk. Om het geluid te stoppen moet je tikken en om naar het vorige of volgende nummer te gaan moet je swipen. Veelal leek mijn geswipe op tikken en lukte het verder- of terugspoelen niet zo goed. Oefening baart kunst denken we dan. Verder had ik het soms het gevoel dat mijn oren helemaal vacuüm gezogen werden wanneer ik hem na langdurig gebruik afzette. Nu, ik ben het hele noise cancelling nog niet helemaal gewoon en dit is een detail en persoonlijke ervaring.

Conclusie: De Zik 3 is een musthave voor pendelaar en voor mensen die graag hun eigen stille plekje willen op de werkvloer. Maar evengoed ook voor de fashion lover die graag met een fancy hoofdtelefoon rondloopt én niet wil inboeten qua geluidskwaliteit.

LEES OOK:  Je volgende horloge is gemaakt van papier

Je kan hem kopen voor 299 euro. Meerdere prints en kleuren beschikbaar.

Koop Parrot Zik 3

 

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

One Ping

  1. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De coolste cadeaus voor de fietser

Hoe kerstverlichting dieven kan wegjagen