Fitbit Blaze Review

Als het aankomt op het testen van de coole tech en wearables, dan zijn we altijd paraat. Zo kregen we even geleden de Fitbit Blaze op de redactie binnen, een sporthorloge dat eigenlijk een halve smartwatch is. Een ideale musthave om onze midyear gezonde voornemens nog een extra duwtje in de rug te geven. Met veel goeie moed ging ik aan de slag met de Blaze.

 

Smartwatch of geen smartwatch?

Op het eerste zicht ziet hij er uit als een smartwatch, maar oorspronkelijk was deze Fitbit wearable enkel maar een fitness tracker. De eerste versie van de Fitbit Blaze was enkel in staat om een aantal dingen te meten. Denk maar aan je hartslag, het aantal verdiepen je doet, de afstand die je aflegt en het aantal calorieën die je verbrandt. Maar ook de hoeveelheid en kwaliteit van je slaap zal hij analyseren. Al die data krijg je te zien op een fancy en relatief groot touch screen. Maar deze fitness tracker kreeg een heuse update, waardoor hij nu wel veel meer kan dan een gewone tracker te bieden heeft. Naast het capteren van al je data, kan je nu ook notificaties van diverse apps, denk aan je telefoon, e-mail, berichten, Whatsapp, Snapchat, … op je wearable ontvangen. Superhandig! Voor mensen zoals ikzelf waarbij de smartphone altijd op stille modus staat, is dit een hele handige functie. Het aantal gemiste oproepen is al met meer dan de helft gedaald.

 

Apart design

De Fitbit Blaze kan je herkennen aan zijn bijzonder, relatief mannelijk design dat niet iedereen zal bekoren. Het is als het ware een soort van zeshoek waar het bandje aan bevestigd is. Men koos voor een flexibel design, waarbij je de tracker makkelijk in en uit de band kan klikken. Op die manier kan je sneller de tracker opladen bij een lege batterij, maar hem ook wisselen van bandje. Het enige negatieve wat ik zou kunnen zeggen van het design, is dat je hem door zijn grootte liever niet aan zal houden tijdens het slapen.

LEES OOK:  Met deze rugzak gaat je hond overal mee

 

fitbitblaze

 

Gebruiksvriendelijk en veelzijdig

Deze wearable van Fitbit is heel erg gebruiksvriendelijk, grotendeels te danken aan het grote touch screen. Met de bijhorende app kan je zelf het design kiezen van het start scherm. Zo kan je opteren voor een digitale of analoge klok en kan je zelf bepalen welke waarden er getoond worden. Zelf ging ik voor een zwarte achtergrond en had ik een voorkeur om het aantal stappen te tonen. Het is altijd leuk om naar het doel van 10000 stappen toe te werken. Nog een belangrijk voordeel is de batterijduur. Zonder opladen gaat de Blaze zo’n 4 dagen mee.

 

Op naar een gezondere levensstijl

De Fitbit Blaze zal je echt helpen om gezonder te leven. Zo zitten er tal van notificaties op die je zullen stimuleren om meer stappen te zetten en workouts te doen. Nu, niet iedereen zal het even fijn vinden om 10 minuten voor het uur een melding te krijgen dat je nog enkele stappen moet zetten. Met de Fitstar integratie zitten er ook workouts in je wearable en je kan ook tal van sporten registreren met de Blaze. Voor wie start met sporten en graag op de hoogte is van zijn of haar hartslag, is deze wearable een goeie hulp. Maar naar accuraatheid toe kan hij niet tippen aan een hartslagmeter met borstband. Bij Fitbit raadt men ook aan om je polsband tijdens het sporten wat strakker aan te spannen. Door het zweten, werkt de hartmonitor niet altijd optimaal. 

LEES OOK:  Deze brilglazen veranderen razendsnel van tint (review)

 

De Fitbit Blaze is een ideale eerste fitness tracker, hij meet alles wat je moet weten.  Wanneer je een fervente loper bent en niet graag je smartphone meeneemt, dan kies je beter voor een fitness tracker met GPS. De Fitbit Blaze heeft hiervoor je smartphone nodig. De FitStar workouts waren een toffe extra, maar waren toch eerder statisch op het schermpje. Geef mij dan maar liever de workouts van de Kayla Itsines Sweat app. Voor zover onze bemerkingen, want eigenlijk zijn we wel fan van de Blaze. Het grote scherm en de slimme notificaties maken dat je eigenlijk al een halve smartwatch bij hebt. Handig ook is dat het scherm enkel oplicht wanneer je je pols draait of wanneer je op het de linkse knop drukt. Dat bespaart ook weer op de batterij. Heel erg handig trouwens dat je hem niet elke dag hoeft op te laden!

 

Wil je zelf een Fitbit Blaze, dan kan je hem hier bestellen. Hij bestaat in meerdere uitvoeringen en kleuren en twee maten, S en L. 

Ontdek Fitbit Blaze

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze yogamat rolt zichzelf op

Dit zijn dé najaarstrends voor je interieur!