Getest! Nintendo Switch en Zelda Breath of the wild

Zelda made me do it!

Nintendo bracht begin maart zijn nieuwste lancering, de Nintendo Switch, op de markt. En wat werd die goed onthaald. De console is wereldwijd al meer dan 2,5 miljoen keer over de toonbank gegaan.  Want of je nu graag voor televisie zit en gamet op groot scherm, of je vindt het leuker om te gamen onderweg, de Switch heeft het allemaal. Zelf de multitaskende tv-kijker/gamer zal helemaal verknocht zijn aan deze nieuwe console van Nintendo.

Nintendo Switch

De console bestaat uit een 6,2 inch groot aanraakscherm met aan beide kanten een afneembare Joy-Con controller. Deze bestaan in rood/blauw combinatie, maar ook gewoon in grijs. In deze vorm kan je hem dus overal meenemen. De Switch wordt geleverd met een docking station die je kan gebruiken om hem op te laden, maar ook om hem met je tv te verbinden. Dit gebeurt via een hdmi kabel. Zo kan je dus in no time van mobiel handheldsysteem overschakelen naar een huiskamerconsole. Ideaal voor wanneer je thuis aan het gamen bent op groot scherm en je wederhelft/rest van het gezin tv wil kijken. Dan hoef je niet mid-game te stoppen, maar haal je hem gewoon uit het docking station en ga je gewoon verder waar je gebleven was. Ook omgekeerd kan je je spel waarmee je op de trein bezig was verder zetten bij thuiskomst op groot scherm.

nintendo switch

Gebruik je de Switch ‘on the go’, dan moet je de accu wel opladen of een USB-C kabel met powerbank meenemen voor noodgevallen (you never know 😉 ). Nu, de accu gaat tussen de drie en zes uur mee, wat ook wel kan tellen.

Ik ben en blijf wel een ware on-the-go gamer/couch potato, dus voor mij persoonlijk vind ik de mobiele stand het leukste. Vooral ook het richten van het device om pijlen te schieten of de verrekijker te gebruiken (Zelda) zorgde voor grappige taferelen op mijn treinritten.

LEES OOK:  In geen tijd in dromenland met Dodow (review)

De Switch werkt ook met kleine game cartridges, maar beschikt over 32 GB intern geheugen. Alle game-data wordt dus op de console zelf opgeslagen, en niet op de game cartridge zelf. Een leuk weetje voor ongeruste ouders met kleine kinderen: de cassettes kregen een onwaarschijnlijk smerige, bittere smaak mee. Dat moet ervoor zorgen dat kleine kinderen die het ding in hun mond stoppen de cartridge meteen weer uitspugen. Dit laatste hebben we nu wel niet getest. 😉

Je kan hem nu bestellen voor zo’n 329 euro. Helaas merkten we wel op dat sinds dit weekend de voorraad overal uitgeput is. De console is een serieus succes, Nintendo had de hoge vraag wat onderschat zo te zien. Fingers crossed dat hij snel terug overal in de winkelrekken ligt.

Zelda Breath of the Wild

Als een ware Zelda fan was ik serieus in mijn nopjes om terug eens te gamen. Lang lang geleden kocht ik nog speciaal de 3DS console toen het spel gelanceerd werd. En ook op Wii heb ik al een serieus Zelda-verleden. Opmerkelijk met dit spel voor de Switch is de open gameplay. Wat wil zeggen dat je overal kan rondlopen, zonder dat er een vast traject is dat je moet volgen. Een hele verandering met de vorige games, maar in mijn ogen wel super. Het spel is echt een topper.

flzeldaswitchstill

Het leuke is dat alles in de game een rol heeft. Bomen zorgen voor appels (=energie) maar worden ook een brug als je ze vlak bij een ravijn omhakt of er een bom tegen aangooit. Wanneer je vogels of everzwijnen schiet, krijg je daar kip of wild voor in de plaats. Tonnen met explosief kun je beschieten met brandende pijlen, maar je kunt die tonnen ook verplaatsen, bommen maken, gras aansteken of sluipend confrontaties mijden. Schilden zijn te gebruiken als snowboard en een afhakte arm van skeletten of zombies kun je oppakken en gebruiken als wapen. Gedode monsters laten organen na die je dan verder weer gebruikt kunnen worden. Ook de weer-elementen spelen een belangrijke rol in het spel. Bij koude temperaturen kan je bevriezen, bij bliksem mag je geen metalen wapens dragen, … Eigenlijk moet je als Link heel veel koken. Monsteringrediënten in combinatie met insecten en kruiden kan je koken tot allerhande drankjes die je beschermen tegen de koude, warmte en die je aanval/verdediging zullen boosten.

LEES OOK:  Maak je eigen Fidget Spinner met LEGO

Er zijn tal van aspecten waar ik dieper op in zou kunnen gaan, maar dat is voor jullie om te ontdekken! Voor mij was het een ware Zelda-homecoming na enkele jaren. Het spel ziet er strak uit, zit slim in mekaar en je bent in no-time helemaal game-on. En stiekem was ik wel blij dat ik bij de moeilijkere puzzels in de tempels kon terugvallen op websites zoals IGN en Polygon die je na eindeloos proberen zullen vertellen hoe het wél moet. Leve de cheats en de game communities.

Na enkele weken Zelda spelen, ben ik helemaal verkocht. Stiekem hoopte ik dat alle kilometers die ik Link liet afleggen in het spel kon omzetten naar verbrande calorieën voor mezelf. Want wat is het spel groot, leve het teleporteren! Je bent er zeker maanden mee zoet!

Eindoordeel

Serieus fan! Zowel de multifunctionele console als het nieuwste Zelda spel zijn ware musthaves. Elke Nintendo fan zal zowel de console als deze game-klassieker op de wishlist staan hebben. Ik ben er bijna zeker van dat Breath of the Wild wel eens ‘game van het jaar’ zou kunnen worden. Mijn stem hebben ze alvast!

 

Ontdek de Nintendo Switch hier

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zo speel je je oude cassettes af

Kast of eetkamer? Dit meubilair is het allebei