Deze nieuwe fitness trend is goed voor het milieu.

Hardlopen wint de laatste jaren enorm aan populariteit. Het is goed voor zowel de fysieke als mentale gezondheid en is een sport die je samen met anderen kan doen. Hardlopen is goed voor je hart, ademhaling en verbetert de conditie. Tijdens het hardlopen maakt je lichaam endorfine aan (het gelukhormoon) en lopen geeft je een gevoel van voldoening. Er staat een hele industrie achter deze sport van loopschoenen, kleding tot apps om je loopervaring zo aangenaam mogelijk te maken. Een voorbeeld hiervan is Nakefit. Nakefit is een soort van sticker die je op de onderkant van je voeten moet plakken. De sticker beschermen je voeten tegen de ondergrond, zodat je veilig blootvoets kan rondhollen. Hardlopen wint vooral aan populariteit door loopevenementen zoals de Urban trail en Q runs to you die er een echt sociaal event van maken. Nu is er een nieuwe looptrend die extra exercise aan je loopschema.

runnersworld.com

Maak al rennend je buurt schoner

Plogging is de nieuwe fitness trend uit Zweden die naast een positief effect op het lichaam en de geest ook een positieve invloed heeft op de natuur. De naam plogging komt van het Zweeds woord ‘plokka upp’ (raap op) en running. Ploggers rapen tijdens het lopen afval op die ze tijdens het rennen tegenkomen. Een loopsessie van 30 min zou 300 calorieën verbranden naargelang de route die men neemt. Je kan het afval gewoon oprapen of squaten wat weer goed is voor je onderlichaam. Plogging wint nu ook aan populariteit in andere landen zoals Frankrijk en India die naast het hardlopen hun omgeving schoner maken door afval te verwijderen.

LEES OOK:  Robots en drones bouwen een paviljoen

En, wanneer ga jij ploggen?

Written by Yana

Trend researcher | food lover, a passion for interior design and a soft spot for a cool concept with an ecological input.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste lolly is een levensgrote kopie van je gezicht.

Haal de barista in jezelf naar boven met deze Spice Pen.