Dit is wellicht de stoerste eenwieler van het moment.

En hij is elektrisch!

Segways zijn niet meer cool! Misschien is de ervaring wel cool, maar ze zijn een beetje het golfkarretje van de toeristen geworden. Ideaal om een stad mee te ontdekken, maar verre van cool. Vandaag stellen we een e-unicycle, of beter een elektrische eenwieler voor: de Uno Bolt. En geef toe, hij heeft best wel een stoer uitzicht.

unobolt-staander

De Uno Bolt werkt net als een Segway: je hoeft maar wat te leunen en je gaat vooruit. Draaien doe je door wat kracht op het stuur te zetten. Allemaal erg simpel dus. Ook belangrijk is het remmen. Dat doe je door achterover te hangen of via de remhendel wanneer het eens wat sneller moet gebeuren. Die laatste kan je ook gebruiken om je achterwaarts te bewegen.

Met elektrische voertuigen is er altijd een limiet qua kilometers die je kan rijden met een volle batterij. Bij de Uno Bolt is dat 40 kilometer. Handig is wel dat je na 45 minuten opladen weer een volle batterij hebt. Ideaal om korte trajecten te doen of door de stad te cruisen. Verder beschikt de Uno Bolt over banden zonder binnenbanden, waardoor je je dus geen zorgen hoeft te maken over eventuele lekken. De lampen, achteruitkijkspiegel en elektrische bel zorgen er dan weer voor de extra veiligheid.

LEES OOK:  Dit bijzettafeltje wordt de ideale schuilplaats voor je kat

unoboltgif

 

 

Wil je zelf zo’n hippe elektrische eenwieler? Dan kan je hem nu bestellen via Kickstarter. Hij is verkrijgbaar in twee kleuren: goud en zwart. Beiden komen met een LED-display die je alle nodige informatie laat zien over de beschikbare stroom, snelheid en temperatuur. Het prijskaartje is wel hevig, voor de Uno Bolt betaal je omgerekend 846 euro, maar dan heb je wel het coolste vervoermiddel van de straat.

 

Ontdek Uno Bolt

(h/t Uno Bolt)

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze weegschaal toont je waar je afgevallen of bijgekomen bent

Samen kamperen met deze slaapzak voor je hond.