Je eigen gigantische robotpak

Wanneer je al naar films gekeken hebt zoals Avatar, Gundam Wing, Power Rangers of Pacific Rim, dan is de kans groot dat je al eens gefantaseerd hebt hoe het zou zijn om in zo’n gigantisch robotpak rond te lopen. Wel, sinds kort is dit niet langer weggelegd voor de filmwereld, het Zuid-Koreaans bedrijf Hankook Mirae creëerde namelijk zelf zo’n gigantisch robotpak: de Method-2 Robot Suit.

hankook-mirae-method-2-robot-suit-2

Het bedrijf is al zo’n twee jaar bezig met de ontwikkeling en investeerde ook al zo’n 200 miljoen dollar in dit reuzegrote pak. De Method-2 is namelijk bijna 4 meter groot, weegt 680 kg en heeft plaats voor 1 piloot in de cockpit. Het doel van deze robot is om het mogelijk te maken dat mensen zich kunnen begeven in gebieden waar het te gevaarlijk is om onbeschermd rond te lopen. Gaat dit over oorlogszones, wilde jungle, of misschien wel een andere planeet? Dat is nog niet duidelijk. Momenteel kunnen bestuurders enkel babystapjes maken en twee multifunctionele armen besturen met dit pak. Een team van meer dan 30 ingenieurs en Hollywood designer Vitaly Bulgarov zijn momenteel fulltime aan het werken en het experimenteren met de verschillende mogelijkheden. Hij zou eind 2017 volledig klaar moeten zijn. Liefhebbers kunnen hem kopen voor 8,3 miljoen dollar.

LEES OOK:  Deze robot vouwt je kleren

Ontdek hier meer over deze Hankook Mirae Method-2 en bekijk het filmpje hieronder.

 

 

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tap een biertje met geluidsgolven

Shotjes drinken doe je voortaan op een skilat