Kinderen kunnen nu hun eigen camera bouwen en programmeren

Kinderen krijgen van jongs af aan de nieuwste technologieën met de paplepel ingegoten. Om ze voldoende voor te bereiden op de toekomst worden skills als programmeren op tal van manieren aangeleerd. Denk maar aan de Code-a-pillar, de dansende Belle en de slimme LEGO bouwdozen.

Van computer naar camera

Vandaag lanceerde het jonge bedrijf Kano een product waarmee de jongsten onder ons leren hoe technologie werkt, zowel op software- als hardwareniveau. Dat doen ze met ludieke en kleurrijke bouwsets. De afgelopen jaren werden ze bekend met hun computer die kinderen zelf in elkaar kunnen zetten. Dankzij simpel uitgelegde stappen kunnen kinderen zelf de magie ervaren van zelf iets te bouwen dat erna ook gewoon werkt.

Kano heeft nu zijn volgende product onthuld, de Camera Kit. Het gaat om een camera, die kinderen dus ook gewoon zelf in elkaar kunnen zetten. Het bedrijf kiest nu opnieuw voor een gadget die een grote rol speelt in ons leven. En laat dat net heel veel voldoening geven: een camera zelf in mekaar steken en er vervolgens ook echt foto’s mee nemen.

Focus op zowel hardware als software

Tijdens CES 2018, de grootste technologiebeurs ter wereld, werden de eerste prototypes van Kano’s Camera Kit getoond. En hij ziet er alvast erg leuk uit. Dat moet wel, met kinderen als eindgebruiker. In de kit zit een sensor, microfoon, flash en een stevige behuizing met grote, kleurrijke knoppen. Eens de camera in mekaar zit kunnen kinderen ook de software zelf programmeren. Zo zorgen ze er zelf voor hoe de flash werkt, en kunnen ze dus kiezen uit verschillende soorten belichting. Ze leren dus software bouwen en zullen zo een beter inzicht krijgen in hoe een camera werkt. Met als resultaat dat ze ook beter worden in het nemen van foto’s. En daar eindigt het nog niet, ook kunnen ze zelf leren om hun eigen filters te maken en de coolste gifs te creëren.

LEES OOK:  Beddengoed met koper bezorgt je betere nachten én minder wasgoed

Helaas is het nog niet bekend wanneer deze kit te koop zal zijn. Ook is er nog geen woord gerept over de uiteindelijke prijs. Wij zijn alvast erg benieuwd. Schrijf je op Kano’s website in om als eerste te weten wanneer dit topproduct uitkomt.

 

 

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Loading…

Loading…

0

Deze robot vouwt je kleren

Vanaf nu kan je meerdere video’s op hetzelfde beamerscherm projecteren