Dit drankje van Starbucks verandert van kleur

De wereld lijkt in de ban te zijn van kleur veranderende objecten. Denk maar aan het meubel Blur waar we het eerder over hadden. Blur is een tafel van designstudio WE+ waarvan de oppervlakte van kleur verandert en continu transformeert.

Ook deze ice-tea van Starbucks verandert van kleur voor je ogen. Dit is mogelijk door een chemische reactie van een bloemenextract en zuur.

Verander het kleur van al je drankjes

Deze limonade van Starbucks bestaat uit verschillend lagen koude drank en bevat Kitbloemextract. Kitbloem afkomstig van Thailand, in het Engels met een ongelukkigere naam gedoopt “Butterfly Pea”, is een paarse bloem die op een speciale manier reageert op de PH-level, zuurtegraad van de drank. Wanneer men thee of een extract van de bloem mengt met een zuur zoals citroen, verandert een drank van intens blauw naar wervelende violetkleuren waar velen dan ook een galaxy in herkennen.

Het slechte nieuws? Dit kleurveranderend drankje is enkel te koop in Starbucks in Azië. Het goede nieuws is dat je zelf je galaxy drankje kan maken met kitbloem. De gedroogde bloemen kan je kopen maar ze bestaan gelukkig ook in poedervorm. Er is echter een groente die hetzelfde kleurveranderende effect heeft als de Kitbloem: rode kool.

LEES OOK:  Deze mobiele BBQ is volledig biologisch afbreekbaar

In het jaar waar Pantone ultraviolet als de kleur van het jaar koos komt dit Starbucks drankje net op tijd om de show te stelen. Kitbloem kan gebruikt worden voor elke drank, van een pittig shotje over een heerlijke homemade ice tea tot een hippe cocktail om een special effect te bekomen.

Written by Yana

Trend researcher | food lover, a passion for interior design and a soft spot for a cool concept with an ecological input.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lego gaat eco: planten worden gemaakt van suikerriet

Laat water zweven met geluidsgolven