Deze klok geeft de tijd en de kleur van de hemel weer

Deze klok verandert van kleur om de tijd van de dag weer te geven

Meer objecten zullen in de toekomst met ons communiceren in de vorm van geluiden of data. Kleur kan ook een manier van communicatie zijn. Rood is een waarschuwing en groen geeft iets positiefs weer.

Designobjecten die van kleur veranderen om met ons te communiceren kunnen we stilaan een trend noemen. Zo zagen we eerder de meubel van WE + Blur. Blur is een tafel die van kleur verandert als reactie op temperatuurschommelingen en op aanraking van een windvlaag. Vandaag stellen we je een unieke klok voor. 

Deze minimalistische klok communiceert ook door te veranderen van kleur. DUSK van Allocacoc is de eerste klok die de tijd niet alleen aangeeft met klassieke wijzers. Doorheen de dag verandert de klok van kleur om het verstrijken van de tijd weer te geven. Fris wit om het begin van de dag aan te geven, een grijze kleur in de middag en een donkere kleur bij het vallen van de nacht. In deze minimalistische klok zit een geavanceerde mechanisme dat ervoor zorgt dat de klok de kleurverandering van de hemel kan weergeven.

DUSK kan je nu nog altijd steunen op Kickstarter, vanaf 60 euro haal je er eentje in huis. Deze klok heeft onze goedkeuring al gekregen. De onderstaande video toont je hoe alles precies werkt. 

LEES OOK:  Met deze iQ wekker krijg je elke ochtend een portie brein training

 

 

Ontdek Dusk

Written by Yana

Trend researcher | food lover, a passion for interior design and a soft spot for a cool concept with an ecological input.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit wiel kan je gewoon opvouwen

Ramen worden de nieuwe zonnepanelen