Koken voor dummies met deze kookposters van Ikea

IKEA heeft als missie om alles simpel en verstaanbaar te maken. Ideaal dus voor ieder van ons die soms niet goed weet hoe de vork precies aan de steel zit. Zo ook met koken. Heel wat mensen hebben een passie om lekker te kokkerellen, maar net zoveel mensen hebben al moeite om een deftige maaltijd op tafel te toveren. Ook hier heeft Ikea de perfecte oplossing. Ze creëerden een aantal recepten en goten die in posters die zelf het kleinste kind of de grootste kook-dummy in staat stelt een lekker gerechtje te bereiden.

Het initiatief komt van de Canadese afdeling van het Zweedse meubelmerk. Ze werkten samen met het bekende marketingbureau Leo Burnett en het resultaat mag er zeker zijn. Cook This Page heet het initiatief en eigenlijk zijn het gewoon een aantal coole recepten die helemaal gevisualiseerd zijn door middel van een tekening. Elke poster toont een tekening van alle ingrediënten die nodig zijn om een specifiek recept te bereiden. Eigenlijk moet je dus gewoon je poster vol leggen met alle ingrediënten en kan je zo starten met het bereiden van je gerecht.

KaKan

ikea-cooking-recipe-posters-59423490cbb66__700

 

Er is werkelijk aan alles gedacht. De posters werden gedrukt op speciaal papier met inkt dat veilig is voor voeding. Daarna hoef je enkel het papier oprollen en in de oven te steken. That’s it. Als dat niet “Ikea-simpel” is?! Hopelijk kunnen we deze Cook This Page posters ook bij ons in de Ikea woonwarenhuizen vinden. Wij willen ze alvast graag uittesten.

LEES OOK:  Met dit drankje zijn katers verleden tijd

Hieronder enkele van de posters. Ken je iemand die dit wel zou kunnen gebruiken?

 

cook_this_recipe_posters.0

ikea-cooking-recipe-posters-5942334441510__700

 

(h/t Leo Burnett)

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze robot doet je onkruid verdwijnen

Rijden we binnenkort met autobanden waar geen lucht in zit?