Deze lamp zorgt voor een digitale detox

Voor velen en vooral jongeren is een smartphone een extensie geworden van hun hand. Door je gsm ben je in connectie met vrienden, familie je favoriete influencers en de wereld. Je gebruikt het vaak voor werk en het regelen van allerhande zaken. Het is dan ook moeilijk voor velen om hun gsm weg te leggen of deze niet om de 10 min te checken op nieuwe berichten of notificaties. Veel mensen beseffen dat hun smartphonegedrag uit de hand loopt en stellen grenzen op. Velen nemen hun smartphone niet mee naar hun slaapkamer zodat ze voor het slapen gaan niet op sociale media zitten. Restaurants bieden mandjes aan om gsm’s in te leggen en bieden een korting aan wanneer een groep erin slaagt om zijn of haar gsm niet te checken. Vakantieoorden die een smartphone verbieden voor een digital detox zoals The Pop-up Hotel zijn in trek. En nu is er dus ook de Offline lamp, een lamp die je helpt om aan digital detox te doen.

Krijg een digitale detox in ruil voor light

Deze lamp van Klemens Schillinger met een simpel design lijkt misschien een typische tafellamp te zijn, maar schijn bedriegt. De lampvoet van de Offline lamp bestaat uit een schuif waarin je kleine voorwerpen kan opbergen zoals je smartphone. Wanneer men een smartphone in de lade legt en op slot doet krijg je er iets voor in de plaats. Deze lamp gaat enkel branden wanneer je jouw smartphone “opoffert” voor licht. De offline lamp beloont je voor het wegleggen van je smartphone en geeft je licht in de plaats zodat je rustig een boek kan lezen voor het slapengaan bijvoorbeeld.

LEES OOK:  In geen tijd in dromenland met Dodow (review)

 

Klemens Schillinger staat bekend om zijn ontwerpen die vragen zet bij ons smartphonegebruik. Zo ontwierp het designhuis verschillende subsitute phones waarbij de enige gelijkenis met de iPhone is dat het dezelfde vorm heeft. Stenen kralen die in de subsitute phones zitten kan je rollen om de swipe bewegingen na te bootsen en vervangen het scherm. Voor mensen die een echte smartphoneverslaving hebben kan de subsitute phone dienen als een nicotinepleister.

(h/t en foto’s via Klemens Schillinger)

Written by Yana

Trend researcher | food lover, a passion for interior design and a soft spot for a cool concept with an ecological input.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laat water zweven met geluidsgolven

Dit huis bestaat uit 1 kamer en 13 verdiepingen.