LEGO house ziet eruit alsof het van van blokjes gemaakt is

Het LEGO House in Billund, Denemarken is bijna af. Het gebouw zal dienst doen als een huis dat zal toegankelijk zijn voor zo’n kwart miljoen bezoekers per jaar. LEGO fans kunnen er allerhande activiteiten in het thema van LEGO (uiteraard!) doen. Klinkt allemaal erg cool en vanzelfsprekend, maar wat voor ons het allercoolste is, is de architectuur en het design van het huis zelf. Het gebouw ziet er uit alsof het zelf helemaal van LEGO gemaakt is.

lego-house-1

Het bovenste ‘blok’ van het LEGO house doet het meest denken aan LEGO, de ronde ventilatoren werden precies op de plek zijn neergezet waar normaal de dopjes in een blokje zitten. De rest van het gebouw is echter ook helemaal recht, of in elk geval zo gemaakt dat je het met LEGO precies zou kunnen nabouwen.

LEGO zou LEGO niet zijn als ze niet op de details zouden letten. Zo is niet alleen de buitenkant recht, maar ook de stenen aan de binnenkant zijn zo betegeld dat het lijkt alsof alles van LEGO is. De meubels, de interactieve elementen: alles is in de LEGO-stijl gedaan. Verder wordt het gebouw in vier kleuren opgedeeld: rood, blauw, geel en groen. Elk kleur staat voor een ander aspect van de ontwikkeling van een kind en de attracties zijn daar ook allemaal op afgestemd.

LEES OOK:  Slaap een nachtje in het LEGO huis

big-bjarke-ingels-group-lego-museum-billund-denmark-construction-designboom-02-818x409

Natuurlijk maakt die onderverdeling het ook nog eens makkelijker om te zien waar je bent én het geeft de LEGO-bouwers meer mogelijkheden om de legendarische primaire kleuren die we kennen van de blokjes terug te laten komen.

Het beste nieuws? Je kunt gewoon langsgaan vanaf september 2017. LEGO House is open voor het publiek en hoewel een aantal attracties betalend zullen zijn kun je altijd gewoon binnenwandelen en wat LEGO sfeer opsnuiven. Het huis zal ook over een interne LEGO-winkel beschikken waar je weer wat sets kan inslaan. Verder kan je ook een hapje te eten of gewoon van het uitzicht te genieten op het terras aan de buitenkant. Een must visit wanneer je nog eens in Denemarken bent.

En voor wie zelf een LEGO House wil bouwen, is er ook een specifieke set van het huis beschikbaar. In limited edition voor de fans en verzamelaars weliswaar.

[h/t,  LEGO, Designboom]

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit notitieschriftje beschikt over biometrische technologie

Dit toilet voor je hond reinigt zichzelf