Deze materialen zijn hot in 2018!

Een nieuw jaar, nieuwe materialen met coole prints, sterke kleuren en een verhaal. Technieken die in teken staan van een betere toekomst en verfrissende innovaties. Materialen die simpelweg te mooi zijn om niet in je interieur te hebben. Hieronder hebben we de coolste materialen even voor je opgelijst.

Plasticiet het nieuwe marmer

Marmer is terug in een kleurrijke en ecologische variant. Er zijn Designstudio’s die bezorgd waren over de gezondheid van onze planeet. Daarom houden zij zich al jaren bezig om een manier te vinden om onze berg afval te verkleinen. De designstudio’s Plasticiet en Precious plastic recycleren verpakkingsmateriaal tot een duurzaam en materiaal met een marmer look: Plasticiet

Plasticiet kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Van tafelbladen en tegels tot juwelen.  De mogelijkheden zijn eindeloos. Plasticiet zorgt voor een wereld met minder plastic afval en geeft ons een uniek en high-end materiaal terug in de plaats. We zijn benieuwd wat dit kleurrijk marmer ons dit jaar zal bieden.

Ga helemaal Terrazzo

Rond 2016 maakte de eeuwenoude gietvloer terrazzo een comeback in elke vorm en kleur denkbaar. Terrazzo kan je vinden van vloer- en muurafwerking tot een print op textiel of notitieboekjes. Deze gespikkelde print wordt verwerkt in de nieuwste technieken en vervaardigd met nieuwe materialen. Zo gebruikten Nederlandse designers zoals Aectual een terrazzo afwerking voor hun 3D geprinte vloer. Brodie Niel ontwierp Terazzo gemaakt met plastiek van ocean waste voor hun meubels. We lijken er maar geen genoeg van te krijgen want deze print zal ook 2018 kleuren.

LEES OOK:  Een propere badkamer en keuken met deze dweilrobot

Imperfectie is perfect

Design dat ambacht vergt en gebruik maakt van oude technieken in een hedendaagse toepassing zijn in. Van weven, tot borduren, oude verftechnieken en keramiek. Wanneer je vandaag iets, een meubel, designobject of kleding, aankoopt zal er dit waarschijnlijk 100% hetzelfde uitzien en perfect zijn als al de andere artikelen van datzelfde product.

Massaproductie heeft het mogelijk gemaakt dat iedereen kan genieten van mooie dingen maar de weg van ontwerper naar klant wordt steeds groter. Als gevolg gaat het verhaal en de oude ambacht verloren. Als tegenreactie willen we meer geld uitgeven voor dat unieke stuk en laten we ons verwonderen door de techniek. Anderen leren het ambacht om het zelf te vervaardigen.

Verschillende design studio’s houden deze technieken in leven en mengen het met nieuwe technieken. Studio Kan/o gebruikt marbling verftechniek om zijn textiel te kleuren. Splatware maakt keramisch servies door gebruik te maken van een hydraulic press. Bij deze technieken worden er unieke stukken gecreëerd met mooie imperfecties.

Written by Yana

Trend researcher | food lover, a passion for interior design and a soft spot for a cool concept with an ecological input.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Droom weg bij deze transformerende tafel ‘blur’ van WE+

De perfecte combinatie voor jonge ouders: schommelstoel en wiegje in één