Met dit slim kussen een nog betere nachtrust

Mensen durven het belang van goede nachtrust nog weleens onderschatten. Een gebrek hieraan kan grote gevolgen kan hebben voor je gezondheid. Er worden veel coole producten gelanceerd met als doel de nachtrust tot een hoger niveau te tillen. Denk maar aan het Gravity deken van vorige week. Maar nu is er ook een kussen, de Sunrise Smart Pillow, om ons een comfortabele nachtrust te geven.

sunrise pillow

Inderdaad, er is nu ook al een slim kussen. Het coolste aan dit alles-in-één kussen is dat hij onze wekker zal vervangen. Het is net alsof men een Philips Wake Up Light in een kussen verwerkt heeft. De Sunrise zal ons wakker maken door middel van licht en muziek. Zo heeft hij ‘s Morgens een zondsopgangfunctie waarbij de lichten in het kussen zich aanpassen aan het licht dat binnenkomt in je slaapkamer. Eerst zijn ze rood en langzamerhand worden ze oranje. Daarna begint een muziekje af te spelen, om er voor te zorgen dat je zeker wakker wordt.

Natuurlijk wakker worden met dubbel zoveel energie

Ok, we hebben hier een kussen met wat licht en muziek. Maar wat kan hij nog meer? Een van de coolste opties is dat hij je slaapritme zal detecteren en je op basis daarvan wakker zal maken. De zonsopgangfunctie waar we het eerder al over hadden zal pas beginnen wanneer je in een lichte slaap bevindt. Zo wordt je op een natuurlijke manier wakker. Maar je kan ook instellen dat dit start vijftien minuten voordat je alarm afgaat. Een andere coole functie is dat de Sunrise Smart Pillow er ook voor kan zorgen dat je de dag start met dubbel zoveel energie. Hiervoor maakt men gebruik van blauw licht, wat al bewezen positieve effecten heeft op je energie en productiviteit. Dit is dus een perfecte functie voor wanneer je heel wat deadlines moet behalen.

LEES OOK:  Foto's van je smartphone verwijderen is verleden tijd

En dat is nog niet alles, er is meer! Zo heeft het kussen ook geluidstromen, zoals die van een ventilator, om op die manier white noise te verspreiden en geluiden van buitenaf te dempen. Heel handig wanneer je buren een feestje naast je slaapkamer aan het bouwen zijn of je gewoon een moeilijke slaper bent. Daarnaast zijn er ademhalingsoefeningen voor als je in slaap wilt vallen of net pas wakker bent geworden. Met zijn achtien functies hebben we het hier echt wel over een slim kussen.

Sleep Score

Je slaap monitoren kan je in de bijhorende app waar je een ‘Sleep Score’ toegekend krijgt. In de app kun je ook zien wat voor effect late nachten, alcohol en oefeningen op je nachtrust hebben gehad. Misschien wel dingen die we liever niet willen weten.

sunrise-smart-pillow-4-

De Sunrise Smart Pillow bestaat in twee varianten. Je hebt de Contour Mastermind die extra comfortabel is en de bloedstroom naar je hersenen verhoogd. En je hebt de Classic Comfort die op een klassiek kussen lijkt. Je kan hem nu bestellen op Kickstarter vanaf omgerekend 183 euro.

Ontdek Sunrise

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nog meer kampeerplezier met deze Siamese slaapzakken

De eerste slimme robotcamera voor je smartphone