Micro Matter

Alles wat je op grote schaal kleiner maakt, hoe simpel het ook is, zal transformeren van iets alledaags tot iets fascinerend. Want dé vraag die we ons dan ook direct stellen is: hoe in godsnaam heeft die designer/kunstenaar dit voor elkaar gekregen?! En laten deze miniatuur objecten van de Amsterdamse designer Rosa de Jong daar nu net in slagen om die vraag op te wekken. De naam verklapt het al een beetje, maar dit gaat dus wel degelijk over hele kleine kunstwerkjes.

De Micro Matter serie van deze designer bestaat uit tal van mini-installaties en -bouwwerken, van campings, trailers tot boomhutten, die zich in een glazen buisje bevinden. De buis dient als het ware als een beschermende stolp die de installatie mooi samen houdt. Deze mini-installaties samenstellen is geen sinecure. Naast heel veel geduld, een gevoel voor detail (en vooral een vast hand) waren een X-acto mes en een pincet de belangrijkste materialen om deze Micro Matter tot een goed einde te brengen. Deze reeks bestaat in verschillende groottes, waarvan de grotere ongeveer 15 centimer zijn én de kleinste net een centimeter.

De designer is nu haar webshop aan het bouwen, Micro Matter zal dus binnenkort  hier te koop zijn. Prijzen starten vanaf ongeveer 115 euro.

LEES OOK:  Test de producten van Kickstarter nu uit in een fysieke winkel

Micro-Matter-0 Micro-Matter-1 Micro-Matter-3 Micro-Matter-by-Rosa-de-Jong-1

(h/t HiConsumption)

 

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

jojo-

Deze opmerkelijke tandartsassistente willen we allemaal

Moleskine-SWS_09.0

De Moleskine Smart Writing Set digitaliseert je notities onmiddellijk