Deze mobiele BBQ is volledig biologisch afbreekbaar

De zomer is echt in het land. Als alles goed is, hebben onze BBQ toestellen er wel al één of meerdere rondjes opzitten. Maar wanneer we in het park of op het strand willen grillen hebben we een mobiele BBQ nodig. En veelal wordt dan gekozen voor zo’n klein wegwerpexemplaar. Je kent ze wel, die aluminium schaaltjes waar je heel snel je vlees op kan grillen. Wel, helaas duurt het wel 400 jaar vooraleer aluminium en ijzer afgebroken worden. Hoog tijd dus dat er een alternatief op de markt komt dat wat vriendelijker is voor ons milieu. Wel, nu bestaat er een biologisch afbreekbare versie van deze mobiele wegwerpversie, de Casus Biodegradable Grill.

Casus-Biodegradable-Grill-3

Deze ecologische grill werd ontwikkeld door een team van Deense designers en bestaat helemaal uit biologisch afbreekbare materialen zoals karton, bamboe, lavasteen en Oxilite kolen. Het gebruik van FSC-gecertifieerd karton zorgt ervoor dat alles niet gewoon helemaal in brand schiet. Alles wat je hoeft te doen is het karton eraf schuiven, het bamboo rooster er in plaatsen en de kolen aansteken, Na vijf minuten is de grill op temperatuur en kan het grillen beginnen. De grill blijft tot 60 minuten zijn warmte houden.

En uiteraard hoef je na een leuke avond grillen met vrienden je niet schuldig te voelen dat je het milieu vervuilt met onnodig vuil. Zo zou er bij het grillen tot 50% minder CO2 uitstoot zijn. Je kan hem nu bestellen voor 7 euro.

LEES OOK:  De nieuwste bouwstenen zijn magnetisch

Casus-Biodegradable-Grill-2

Ontdek Casus Grill

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Was je favoriete kledij in minder dan vijf minuten

Programmeren en robotica voor de nieuwste generatie