Moleskine lanceert slimme pen waarmee je je schrijfsels later kan downloaden

Moleskine probeert al jarenlang de kloof tussen papier en digitaal te overbruggen. Zo gingen ze enkele jaren geleden voor het eerst digitaal met de Smart Writing Set. Die bestaat uit een pen, een Paper Tablet (dit is een speciaal boekje) en een app waarbij alles wat je schreef meteen werd doorgestuurd naar je smartphone. Het grote nadeel van deze slimme set was dat de pen niet los verkrijgbaar was.

 

Moleskine Pen+ Ellipse

De nieuwe Moleskine Pen+ Ellipse kan je gewoon los kopen. Hier zit je niet vast aan het vrij zware Paper Tablet-boekje, al zul je nog wel steeds gebruik moeten maken van speciaal papier. Het leukste aan deze Pen+ Ellipse is dat je hem ook offline kan gebruiken. Je kunt dus overal wanneer je maar wil gaan schrijven zonder dat je meteen je iPhone erbij moet pakken. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn als je in een volle trein zit of door de natuur wandelt en even iets wilt noteren.

Het gaat in feite om dezelfde pen die je in de Smart Writing Set vindt, maar met één belangrijk verschil: de Pen+ Ellipse heeft een haakje om de pen vast te maken aan je favoriete Moleskine-boekje, al moet dat wel eentje met speciaal Ncode papier zijn. Zo’n boekje met dat speciale papier kost rond de 30 euro en dat is twee tot drie keer zo duur als een Moleskine-boekje met normaal papier. Je moet er dus wel iets voor over hebben.

LEES OOK:  Nog meer kampeerplezier met deze Siamese slaapzakken

De opties van de pen zijn eindeloos, denk dus niet louter aan notities. Zo kan je handgeschreven afspraken maken en die vervolgens synchroniseren met Google Agenda, iCal, Outlook of Moleskine’s eigen Timepage-app.

De pen kost zo’n €199, wat dus helemaal niet goedkoop is. Bij de pen krijg je een usb-kabel om op te laden, een penvulling met inkt en een Moleskine Volant XS Starter Journal.

 

De benodigde Moleskine Notes app is geschikt voor iOS, Android en Windows 10. In feite zit er niet veel verschil met de Smart Writing Set en de boekjes zijn dan ook uitwisselbaar. De pennen kunnen ook audio opnemen en zijn ontwikkeld in samenwerking met NeoLAB.

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze ballonnen kan je gewoon opeten!

7 LEGO gadgets die we stiekem allemaal in huis willen hebben!