Met deze verf kan je licht en muziek maken

Lichtschakelaars komen vandaag voor in een verscheidenheid aan vormen en kleuren. Dit om in dezelfde kleur van een muur te kunnen opgaan of aanwezig te zijn als een subtiel accent in de ruimte. Lichtschakelaars blijven voor vele designers een doorn in het oog die helaas wel nodig zijn om het licht te regelen.

Er bestaat al verf die van kleur kan veranderen door temperatuurverschillen, namelijk Fire van The Unseen.

Nu is er ook verf die elektriciteit kan geleiden. Bare Conductive heeft een manier gevonden om licht en geluid te regelen door sensoren te creëren op basis van verf die lichtschakelaars kunnen vervangen. De verf bevat carbon die, wanneer de verf droog, is een keten kan vormen en dient als geleider voor elektriciteit. Door de verf aan te raken of erover te zweven met je vingers wordt de schakelaar geactiveerd. Hoe dikker de verf is aangebracht, hoe meer elektriciteit het kan geleiden via een sensor of computer. De verf kan op bijna elke oppervlakte gebruikt worden, van papier, hout tot glas. Enkel op glanzende plastiek zoals polypropyleen werkt de verf niet. Je kan met de verf ook vormen tekenen, zolang het circuit, de verf aaneengesloten is.

 

Maak muziek met verf

Deze verf die elektriciteit geleidt, biedt meer mogelijkheden dan enkel te dienen als een lichtschakelaar. De elektrische impulsen kunnen ook als een soort keyboard werken waarmee je geluid en dus muziek kan maken. Verschillende interactieve werken werden al gecreëerd met deze verf van Bare Conductive. Nike opende een pop-up workshop, Force studio om de Air force one 35ste verjaardag te vieren. De verf werd gebruikt om interactieve doedels te tekenen die voor licht of geluid zorgden.

LEES OOK:  Een nachtlampje voor je toilet

Je kan een verftube kopen op de website van Bare Conductive 4,5 euro, een pot verf voor een vierkante meter kost dan weer 14 euro. Bare Conductive verkoopt ook verf strips met een patroon op om te gebruiken als schakelaar of keyboard.

De verf kan geen gewone bedrading vervangen maar heeft wel veel mogelijkheden. Zo bestaat de verf nog maar alleen in een zwarte kleur. Zodra het mogelijk is om het in meerde kleuren te verkrijgen zou een lichtschakelaar gewoon opgaan in de muur of het zou een leuke tekening zijn waarbij je enkel een deel van de muur moet aanraken om lichten aan en uit te doen.

 

Written by Yana

Trend researcher | food lover, a passion for interior design and a soft spot for a cool concept with an ecological input.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze GPS tracker je hond gaat tot wel 5000 km ver

Deze tweepersoonsslaapzak ziet eruit als een jeansbroek