Deze Nederlandse startup maakt ecologische vloeren met een 3D printer

De dag van vandaag “rolt” alles uit een 3D printer. In Dubai maakten ze zelfs al kantoren die voor 100% geprint zijn. Nu is er wat dichter bij huis ook zo’n coole 3D innovatie gelanceerd. De Amsterdamse startup Aectual maakt namelijk vloeren met een 3D-printer, die geheel naar eigen wens kunnen worden ontworpen. Je kan zo dus je eigen vloer helemaal zelf ontwerpen. En cool is ook het ecologisch kantje: er wordt enkel en alleen gebruik gemaakt van bioplastic, zodat de milieubelasting van de vloeren zo laag mogelijk wordt gehouden.

 

 

Een groot voordeel is ook dat de robotarm het mogelijk maakt om de vloer erg dicht tegen de muur aan te leggen, waardoor je dus geen plinten meer nodig hebt. Het prijskaartje van deze Aectual vloeren is wel aan de zware kant, en vooral wanneer je jouw eigen ontwerp wilt maken. Maar deze nieuwe en ecologische vloeren zouden nog wel eens populair kunnen worden, en dan denk ik vooral in de commerciële sfeer, namelijk in coole winkelpanden.

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze organische lolly’s groeien uit tot kruiden of bloemen

Crossushi, een mix tussen croissants en sushi, wordt de eerste food trend van 2018