Neem je de trap of de (fiets)lift?

De keuze tussen de trap of de lift nemen is voor velen snel gemaakt. Ofwel omarm je elke gelegenheid voor wat extra lichaamsbeweging, ofwel ben je liever lekker lui. Maar de Vycle fietslift van designers Elena Larriba en Jon Garcia laat je namelijk op en neer gaan tussen verschillende verdiepingen door te fietsen. Het ziet er wel cool uit eigenlijk, zo op de fiets van de ene naar de andere verdieping. 

vycle-625x351

Deze Vycle is het eerste werkende prototype van dit soort lift. Het systeem moet je dus aan je muur bevestigen en werkt met tegengewichten. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je terug naar beneden zou vallen wanneer je stopt met trappen. En het is ook helemaal niet lastig, want je zal eigenlijk maar 10% van je lichaamsgewicht moeten heffen. Wanneer je 70 kg zou wegen, dan is dat slechts 7 kg. 

 

 

Maar of het wel helemaal veilig is, daar hebben we toch wel onze twijfels bij. De designer ontwikkelde de Vycle niet om hoge gebouwen mee te beklimmen, integendeel. Ze ziet het als een perfecte oplossing op tijdelijke structuren, zoals op een werf bijvoorbeeld. Veel bouwvakkers moeten via ladders naar boven klimmen, de Vycle zou voor hen het dus wel comfortabeler maken.

LEES OOK:  Transformeer je Apple Watch in een iPod Nano

vycle3De coolst

Maar wanneer je het filmpje hierboven bekijkt zal je zien dat het toch helemaal niet zo snel gaat. En hoewel het veel ecologischer is dan een lift, blijft de trap uiteraard wel de veiligste én goedkoopste oplossing.

Ontdek Vycle

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze speaker werd gemaakt van een uitlaatpijp

Met deze helm blokkeer je alle kantoorgeluiden