Deze nieuwe camera van Amazon helpt je met het kiezen van de juiste outfit

Amazon lanceerde vandaag zijn eerste Echo toestel met een ingebouwde camera. Echo Look heet ie. Deze gadget gebruikt een dieptegevoelige camera en LED verlichting en zal gebruikers zo de perfecte style selfie maken én zelfs mode advies geven. Die foto’s kunnen dan weer makkelijk gedeeld worden met vrienden.

echo-look-shelf

 

Machine learning voor de perfecte outfit

Foto’s maken is super simpel, je kan de Echo Look gewoon met je stem bedienen. En door die dieptegevoelige camera kan hij een volledige lichaamsfoto maken. Ook zal hij de achtergrond vervagen, zodat je outfit veel beter uitkomt. Uiteraard komt dit nieuwe gadget met een bijhorende app. In de app zit de Style Check functie, een dienst die gebruik maakt van machine learning én tips van mode experts om zo dus die fashion tips en tricks te bieden. In de Amazon Shopping app zit al een gelijkaardige functie met als naam Outfit Compare. Met die Style Check functie kan je bijvoorbeeld een foto maken van twee verschillende outfits en advies vragen welke de beste is op basis van pasvorm, kleur, styling en huidige trends. Met de tijd zullen deze tips ook steeds beter worden.

26-Amazon-Echo-Look.w710.h473

Momenteel is deze Echo Look camera enkel beschikbaar voor klanten in de Verenigde Staten van Amerika, én dat enkel op uitnodiging. Nu, experten stellen dat de Echo Look nog maar het tipje van de ijsberg is wat de mogelijkheden betreft. De camera zou ook nog kunnen gebruikt worden als bewakingscamera en als webcam. Later zou de Style Check functie het ook mogelijk kunnen maken om kledij voor te stellen en te verkopen aan klanten. Een nieuw verkoopkanaal dus.

LEES OOK:  Een snowboard voor elk seizoen

 

 

(h/t Amazon)

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Haal een slimme tuin in je woonkamer

Dit multifunctionele tafeltje is een musthave voor de muziekliefhebber