De nieuwste camera van Nest weet wie er thuis is

Nest lanceerde vandaag een nieuwe beveiligingscamera voor in huis. En dit zou blijkbaar de slimste camera zijn die Nest tot nu toe heeft gemaakt, vandaar ook de bijpassende naam Nest IQ. De camera kan namelijk personen herkennen. Dankzij de deep learning-techniek van Google weet het apparaat namelijk precies wat er in zijn gezichtsveld beweegt. Hierbij maakt de camera bijvoorbeeld onderscheid tussen schaduwen, huisdieren en mensen. Zodra de IQ heeft vastgesteld dat het om een mens gaat, zoomt de beveiligingscamera automatisch in om bewegingen te volgen. De camera zal zelfs weten wie er in je huis rondloopt, of dat nu je kinderen zijn of een onbekende persoon. Voor dit laatste heb je wel een Nest Aware abonnement nodig waar je voor moet betalen. Dan krijg je notificaties op je telefoon, waar je ook bent. De Nest iQ zal ook zeggen of er een alarm afgaat, de hond blaft of een raam wordt ingeslagen.

nest cam iQ 3

De Nest IQ beschikt verder over alle nodige snufjes die van dergelijke camera verwacht worden. Zo beschikt hij over een 4K hdr-beeldsensor en een krachtige Qualcomm-cpu. Hierdoor kunnen opnames gemaakt worden in een hogere resolutie. Dit is geen overbodige luxe, want hierdoor kun je beter inzoomen zonder teveel kwaliteit te verliezen. En laat dat detail net heel belangrijk zijn wanneer er iemand in je huis aan het inbreken zou zijn. Daarnaast heeft de Nest Cam IQ een nachtcamera dankzij twee infrarode led-lampjes, die bijna onzichtbaar zijn voor het menselijk oog. De camera beschikt verder over een speaker en drie microfoons die ruis en echo’s onderdrukken. Een stevige standaard moet het makkelijk maken om de camera een stabiele plek te geven in je woonkamer. Alle snufjes die je van een high-end-veiligheidscamera verwacht dus.

LEES OOK:  Deze Japanse t-shirt geeft je een grotere boezem

QV2_HERO_2_topbook_left.tif

 

 

De Nest Cam IQ kan je vandaag te bestellen in België en Nederland voor 349 euro via deze link. De eerste exemplaren worden eind juni geleverd, net voor de zomerperiode. Ideaal dus om met een veilig gevoel op reis te vertrekken.

 

 

(h/t Nest)

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Transformeer je balkon tot de ultieme werkplek

Met deze pen teken je voortaan op je iPhone of iPad