Dit papieren speelgoed leert je alles over elektriciteit

Na drie jaar onderzoek laten drie designers eindelijk hun project Papier Machine los op de wereld. Op het eerste zicht zou je totaal geen idee hebben waar het voor staat. Papier Machine is een boekje met zes interactieve en elektronische spellen die gemaakt zijn van papier en zijdescherm en geprint werden in zilverinkt. Elk speeltje is geperforeerd en dus klaar om uit het boekje te geduwd en in mekaar gestoken te worden. Bij deze heuse “papiermachine” krijg je ook een set met componenten, zoals knoppen, batterijen, metalen knikkers, piezo elementen en geluidschips.

Speel en personaliseer

Voor enkele van de spellen, word je ook uitgenodigd om erop te tekenen met een specifiek potlood om zo de functie te bepalen of te personaliseren. Zo is een van de spellen een piano, en die moet je dus nog goed zetten qua geluid. 

Er is ook een golfspel dat je kan spelen met een metalen knikker. Het rollen van de knikker op het cirquit zorgt dan weer voor het afspelen van een specifiek deuntje. 

 

De kracht van elektriciteit

De designers wilden in een wereld van onzichtbare schoonheid en een overvloed aan electronica een uniek project creëren. Papier Machine is meer dan een boek, het is een serie van coole ervaringen waar elektriciteit, papier, fun en design samenkomen en zo de verborgen kracht van elektriciteit aantonen. 

LEES OOK:  Hoe kerstverlichting dieven kan wegjagen

Papier Machine won al tal van prijzen zoals de Red Dot Design Award en de Audi Talent Award. Nu lanceerden de drie designers een eigen Kickstarter campagne om hun concept te funden. Voor 45 euro haal je dit unieke boek in huis. 

 

 

 

Ontdek Papier Machine

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste ijsjestrend komt uit Japan en is superfluffy.

Dit wiel kan je gewoon opvouwen