Haal je tuin in huis met deze leuke designs voor je planten

Mensen willen graag hun eigen verse, pesticidevrije groenten,kruiden en sier planten kweken en deze vers uit de grond halen. Veel stadbewoners hebben echter geen tuin of zonrijke plaats om planten te houden. Indoorgardens met o.a. led-technologie maakt het mogelijk om je groenten in huis te kweken of je planten gezond te houden. Dit zijn enkele van de mooiste designs die je planten mooi en gezond houden en zelfs mensen met de minst groene vingers kunnen hun eigen planten houden.

Zet je planten in de spotlight

Als je van planten houdt maar niet genoeg zonrijke plaatsen hebt om ze te zetten is deze minimalistische greenfarm iets voor jou. Limbus is een vloerscherm van designer Johan Kauppi. Op 3 houten plateaus kan je planten plaatsen die worden omlijst door een houten frame voorzien van led lichten.

Haal je tuin naar binnen met deze greenhouse

Deze draagbare miniatuur greenhouse van designhouse Stockholm maakt het mogelijk om eigen planten, groenten en kruiden thuis te kweken. De serre staat op een ondersteunend en ladderachtig frame en heeft een huisvormige structuur die gemaakt is van essenhout en glas. Deze prachtige plantenbak is een mooie accessoire voor je huis om je planten ten toon te zetten of je eigen kruiden te kweken.

LEES OOK:  Doe je was in slechts 10 minuten

Kweek je planten in huis met Ogarden

Ogarden is een zelfwerkende indoor hydrocultuur tuinieren systeem. Zaadjes worden geplant in kokosvezelsubstraat zodat er geen aarde nodig is. Deze cirkelvormige greengarden draait traag rond één centrale lichtbron om de cyclus van dag en nacht na te bootsen en de planten van licht te voorzien. Per week geeft de machine de planten water en ze ontvangen een kleine hoeveelheid organische voedingsstoffen. Door de cirkelvormige structuur kan je maar liefst 100 planten verbouwen op een klein oppervlakte. Dertig dagen na het planten kan je genieten van verse groenten op je bord.

Ogarden werd ontwikkeld door een non-profit organisatie met als doel mensen in staat te stellen onafhankelijker te zijn en hun eigen biologische groenten te kweken. Vooral voor mensen die in de stad wonen en weinig plaats hebben.

Written by Yana

Trend researcher | food lover, a passion for interior design and a soft spot for a cool concept with an ecological input.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 LEGO gadgets die we stiekem allemaal in huis willen hebben!

Boekenkast of verborgen deur?