Van plastic afval tot cool design voor de kids

90% van alle kinderspeelgoed wordt gemaakt van plastic. Het is licht, komt in een verscheidenheid van kleuren en is makkelijk schoon te maken. Drie voordelen die voor heel wat mensen wel belangrijk zijn. Veel speelgoed belandt echter al na 6 maanden op de vuilnisbelt wanneer de kinderen eruit groeien of het speelgoed kapot is. Plastic vraagt veel grondstoffen om het te produceren en het materiaal is ook moeilijk te recycleren. 80% van het plastic belandt op stortplaatsen, in afvalverbrandingsovens of zelfs oceanen. Veel designers hebben het hun missie gemaakt om dit plastic een 2de leven te geven in de vorm van plasticiet zoals precious plastic om plasticvervuiling tegen te gaan.

 

Design tegen vervuiling

Ecobirdy werd opgericht door Vanessa yuan en Joris Vanbriel. Met hun initiatief geven ze oud plastic speelgoed een nieuw leven. Ze zamelen afgedankt speelgoed in van scholen en recyclage. Het plastic wordt gemalen, gewassen en gesorteerd op soort en kleur. De plastieken deeltjes worden daarna samen met een warme, geheime mix in een mal gegoten waarna het wordt afgekoeld. Van afgedankt plastic maken ze designproducten voor kinderen die te koop zijn vanaf 120. Ecobird maakt kleurrijke meubels, speelgoed en lampen die de vervuiling van de planeet tegen gaan en mooi staan in je interieur.

LEES OOK:  Nooit nog met je fiets in de tramsporen

Check onderstaande foto, van deze schattige kleurrijke meubels word je gewoon blij! En ze zijn goed voor het milieu!

 

Ontdek Ecobird

Written by Yana

Trend researcher | food lover, a passion for interior design and a soft spot for a cool concept with an ecological input.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Creëer een comfortabele zetel met deze stoffen bouwstenen

Blanco muren zijn verleden tijd met deze creatieve drone