Programmeren en robotica voor de nieuwste generatie

Er zijn al tal van coole projecten beschikbaar die kinderen wegwijs leren maken in de wondere wereld van het programmeren en robotica. Van een dansende Belle pop, tot een bouwdoos van LEGO tot een rups voor de allerjongsten. De nieuwste lancering in dit segment zijn de Sony KOOV blocks. Een initiatief dat in leven werd geblazen door Sony Electronics en Sony Global Education. Ze voorspellen namelijk dat 65% van de jongste generatie zal belanden in een job die nu nog niet bestaat. Hoog tijd dus om de allerjongsten al de juiste capaciteiten aan te leren.

 

koov

Het gaat hier om een kit bestaande uit heel wat kleurrijke blokken, sensoren en aandrijvers om zelf een werkende robot in mekaar te steken. Met de bijhorende app kunnen kinderen makkelijk en visueel hun robot programmeren.

 

koov2

 

In de app zit ook een cursus van wel 30 uur waarmee ze programmeren en design helemaal onder de knie kunnen krijgen. Eens ze de basics kennen, kunnen ze starten met het bouwen van wel 23 verschillende robots waarvan al een standaard tutorial voorhanden is. Al hun creaties kunnen makkelijk gedeeld worden in de KOOV community.

koov1

 

Je kan een KOOV basispakket nu voorbestellen via Indiegogo voor omgerekend 256 euro. Voor honderd euro meer heb je een advanced kit. Je hebt je pakketje dan november dit jaar in huis.

LEES OOK:  Track je alcoholniveau met deze wearable

 

Ontdek KOOV

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze mobiele BBQ is volledig biologisch afbreekbaar

Deze kapstok zorgt ervoor dat je je kledij niet meer hoeft te wassen