De reistrends voor 2018 volgens Airbnb

Photo by Sylwia Bartyzel on Unsplash

2017 is bijna aan zijn eind. Bij Airbnb kijken ze al vooruit naar het voorjaar van 2018. Op basis van de cijfers van de reservaties van voorjaar 2018, doet het bedrijf al een vooruitblik naar de reistrends van 2018. Welke bestemmingen en ervaringen zijn populair in 2018? Airbnb heeft het antwoord. De algemene trend is dat non-traditionele reizen immens in opmars zijn. Airbnb verwacht dan ook dat 2018 hun beste jaar ooit wordt.

Hieronder al een aantal trends in populaire bestemmingen. De volledige analyse kan je in de infographic onderaan bekijken.

Trendy bestemmingen zijn steden in het middenwesten van U.S.A. (Indianapolis), de Braziliaanse kust (Matinhos, Brazil), verblijven in de bergen (Fernie, BC) en drukke kuststadjes zoals Bournemouth, UK. Wat citytrips betreft, blijven wereldsteden als Parijs en Tokyo favoriet, maar winnen kleinere steden als Lissabon ook aan populariteit.

Gasten kiezen meer voor niet-traditionele verblijven, zoals hutten en lodges (groei met meer dan 700%), ryokans (600% groei) en yurts (155%) groei.

Reizigers kiezen voor ervaringen met een focus op eten. Zo’n 30% van de reservaties vallen dan ook in de food en drinks categorie, maar ook muziekgerelateerde activiteiten zitten in de opmars.

Reizen is geen hobby meer. In 2018 wordt reizen de nieuwe manier van leven én werken. Een nieuwe lichting global nomads met een topjob wonen en werken, erg flexibel, van waar dan ook.

LEES OOK:  Snapchat lanceert Spectacles

Ontdek hieronder de forecast voor 2018.

 

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

theepot cadeauset

De ultieme last minute Kerst giftguide

Deze bread cones zijn eco-friendly en een gezonde food trend voor je soep