Review | Extra privacy met Squid

En we hebben een kortingscode!

Rapporteren over de coolste innovaties is leuk. Ze ook effectief uittesten nóg zoveel leuker. Onlangs testten we Squid, een slimme gordijnoplossing die je gewoon op je ramen kan plakken. Hieronder vertellen we je meer over onze ervaring. 

Wat is Squid?

Squid is een zelfklevende transparante stof om je ramen te bekleden die van binnen naar buiten doorzichtig is, maar die overdag de inkijk belemmert. Hun motto is dan ook “stuck on privacy”. Nood aan wat privacy? Dan kan je een deel of je volledige raam beplakken met dit zelfklevend textiel.

Dit transparante gordijn bestaat in heel wat kleuren, van heel erg licht tot heel erg donker. Wij gingen, passend bij ons witte interieur, voor het lichtste kleur Chalk. Het ideale kleur voor in een minimalistisch en strak interieur. De breedte van het gordijnsysteem is 130 cm en kost zo’n 59 euro per lopende meter. 

Wil je zelf Squid eens testen, dan kan je online een stalenpakket opvragen. Met kortingscode SPOTTINGTHECOOL krijg je bij je bestelling 1 meter gratis. 

 

Zo installeer je Squid

Wij bestelden eerst een stalenpakket en testten de twee lichtste kleuren op onze ramen. Eens de keuze gemaakt was, bestelden we een aantal meter Chalk. Het is sowieso aan te raden om eerst eens met stalen te checken welk kleur het beste past bij je ramen, lichtinval en interieur. Op de website van Squid staat er te lezen dat het eenvoudig zelf te installeren is en dat zonder ophangsysteem. Zo zou het ook geschikt zijn voor elk interieur en voor elk type raam, onafhankelijk van de vorm en de grootte. En dat klopt ook volledig. Er zit een duidelijke handleiding bij je Squid die je stap voor stap zegt wat je moet doen. Het enige wat je nodig hebt is de Squid, een rolmeter en een goeie schaar. Ik begon met het reinigen en drogen van al mijn ramen. Daarna mat ik de ramen op. In ons geval gaat het over een raam met een onderverdeling in meerdere kleine ramen. Het meten en knippen van de Squid gaat erg makkelijk door de meetafstanden op de rol. Voor grotere ramen is het aangeraden om toch een marge van 10 cm te nemen. Nadat je de stukken op de juiste maat hebt geknipt, hoef je enkel de kleefkant van het textiel los te maken en het gordijn op je raam te bevestigen. Daarna kan je gewoon met je handen het gordijn makkelijk uitwrijven om zo luchtbellen te vermijden. 

LEES OOK:  Neem je de trap of de (fiets)lift?

Is het zo makkelijk als men zegt? Ja hoor, piece of cake! Ik had heel wat kleine stukjes te knippen, dat heeft wel zijn tijd geduurd. Maar het bevestigen was super makkelijk en ging wel vlot. 

Deze diashow vereist JavaScript.

Het resultaat

Het resultaat is zeer geslaagd. Toen ik het aan mijn vriend voorstelde om dit op onze ramen te installeren, was hij nogal sceptisch. Het gordijnsysteem deed hem initieel denken aan zo’n plasticfolie voor op je raam. Maar eens onze beide ramen in de woonkamer “gesquid” waren, was hij ook helemaal fan. Nu, het blijft natuurlijk wel een raar gegeven, gordijnen op je raam kleven. Het leuke is dat we nu overdag naar buiten kunnen kijken, maar dat niemand bij ons naar binnen kan kijken. En nu zie ik ook mijn mooie ramen weer, zonder dat ze verborgen zitten achter zo’n transparant hanggordijn. (Nu, zoals je op de foto kan zien hebben we in onze bestaande ramen dubbelglas laten plaatsen, er is dus nog een likje verf nodig). Wanneer het ‘s avonds buiten donker is en er binnen licht brandt, dan heb je wel inkijk. Dus dan is een traditioneel gordijn wel aangeraden om de inkijk te beperken. Ook onze mascotte, Marni the Cockatoo, zal voortaan voorbijgangers in de straat niet meer choqueren. 😉

LEES OOK:  Knuffelkussen

 

Wil je ontdekken hoe Squid eruit ziet in verschillende kleuren en op moderne of grotere ramen, check dan zeker de website van Squid zelf voor inspiratie. Oh, en wanneer je zelf een beetje extra privacy kan gebruiken, dan hebben we een kortingscode SPOTTINGTHECOOL, waarmee je 1 meter gratis krijgt bij je bestelling. 

Ontdek Squid

Written by Grietje

Digital adventurer | Kid-in-candy-store when it comes to gadgets, tech and innovation | Trend Strategist with the consumer top-of-mind

What do you think?

2 points
Upvote Downvote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Haal een digitaal mechanisch bord in huis.

Er is nu een chat app voor mensen met een bijna lege batterij